10 מיליון משתמשים ברשת פאי נטוורק וקצב הכרייה נחתך בחצי

לא מזמן דיווחנו על 9.5 מיליון כורים של פאי וסוף סוף ב-8 בדצמבר 2020 חצה השימוש ברשת פאי נטוורק (מטבע פאי) את קו 10 מיליון המשתמשים. כתוצאה מכך קצב הכרייה הבסיסי שעמד עד אז על 0.4 פאי לשעה נחתך בחצי והוא עומד כעת על 0.2 פאי לשעה. אגב, אירוע החציה הבא יחול כשהרשת תגיע ל-100 מיליון משתמשים. ירידת קצב הכרייה בעצם יוצרת מחסור של פאי ותורמת לערך העתידי של המטבע. אגב, קצב הכרייה עשוי לרדת בחצי או לרדת לאפס במיינט (Mainnet) (שלב 3, בעוד כשנה כשיושק הבלוקצ'יין של פאי).

אירוע החצייה של מטבע פאי - ירידת הכרייה הבסיסית ל-0.2 בשעה
אירוע החצייה של מטבע פאי – ירידת הכרייה הבסיסית ל-0.2 בשעה

מה התכניות של רשת מטבע פאי לשנה הקרובה ולעתיד הקרוב?

פוסט זה מורכב מכמה חלקים. אתם מוזמנים לקפוץ לחלק שמעניין אתכם.

1. השאלה וההחלטה על המשך הכרייה אחרי 10 מיליון כורים

להפחית, או לעצור, זו היתה השאלה: האם צריך לחתוך לחצי את קצב הכרייה הנייד או לרדת לאפס כשהרשת תגיע ל-10 מיליון חלוצים כורים?

למעשה, המודל הכלכלי המקורי של פאי ומנגנון הכרייה נועדו ליצור איזון בין גישה למחסור. בעוד המטבע הקריפטוגרפי הזה שואף להיות המטבע הדיגיטלי הגדול והנפוץ ביותר בעולם, פאי מנסה להשיג רמה מסויימת של מחסור באמצעות מנגנון כרייה שבו קצב הכרייה הבסיסי נחתך בחצי כאשר גודל הרשת גדל פי 10. כמו כן, קצב הכרייה צפוי ליפול לאפס כאשר גודל הרשת יגיע לנקודה מסוימת.

אז באיזו נקודה קצב הכרייה יתאפס? באיזה גודל רשת? זו למעשה השאלה כאן. למרות שבעמוד "איך פאי עובד" נכתב כי גודל הרשת צריך להיות לפחות 100 מיליון איש, צוות הליבה השאיר את ההחלטה פתוחה האם להמשיך או להפסיק את הכרייה במכשירים הניידים כשהרשת תגיע ל-10 מיליון כורים.

לפני כמה ימים נחצה הסף של 10 מיליון חלוצים כורים וצריך לקבל החלטה אם קצב הכרייה הבסיסי יחתך בחצי או ירד לאפס.

חלוצים מסוימים לא הבינו נכון את מטרת השאלה וחשבו שהשאלה היא האם לעצור את הפרויקט וביקשו מצוות הליבה לא לוותר. אל דאגה, צוות הליבה לא מוותר והם עובדים ללא לאות כל הזמן להשיג את המטרות של רשת פאי.

מטרת הדיון אינה קשורה לשאלה אם הפרויקט ממשיך או נעצר, אלא לקבל החלטה המשפיעה על צמיחתה של רשת Pi, על היצע הפאי, על בניית המערכת האקולוגית של המטבע והאם היא בסופו של דבר תהפוך לאלמנט כלכלי עולמי.

תהליך קבלת ההחלטות

ההחלטה של ​​צוות הליבה בשאלה הזו התבססה על נתונים וניתוחים שיש על הרשת ועל המערכת האקולוגית, משובים מהקהילה, השקפות של מומחים, החזון והמטרות של פאי, שרבים מהם יוצגו מיד.

בחיפוש אחר משוב מהקהילה בשאלה הזו, אחד הדיונים הגדולים בוועידת פאי האחרונה היה בנושא זה, שם צוות הליבה אסף קטעי וידאו שהוגשו מכל רחבי העולם והודעות טקסט של משתתפי הפורומים בתוך האפליקציה. בשבועות האחרונים צוות הליבה עיבד את תגובות הקהילה בעניין זה, יחד עם ניתוח נתונים טכניים על הרשת, פנייה למומחים והערכת הנסיבות מול החזון והמטרות של פאי נטוורק.

סקירה כללית של דעות חברי הקהילה

דעות חברי הקהילה לגבי הפחתה או הפסקת הכרייה בניידים כשמגיעים ל-10 מיליון משתמשים די מפוצלות.

הסיבות של החלוצים שתומכים בהפסקת הכרייה הן בעיקר שהפסקת הכרייה תספק את הצורך במחסור אבל גם שייתכן שייקח זמן רב להגיע ל-100 מיליון משתמשים.

הסיבות של החלוצים שתמכו בחצייה של קצב הכרייה הן שהחצייה תאפשר לרשת להמשיך לצמוח וכי עצירה כעת תפגע בבניית המערכת האקולוגית.

כמובן, שני הצדדים הציעו רעיונות יצירתיים לגבי מה שניתן לעשות כדי למתן את ההשפעות השליליות של שני הצדדים של ההחלטה, וחלק מהרעיונות הללו משולבים בניתוח צוות הליבה להלן.

ההחלטה

לאחר ניתוח מעמיק של כל הנתונים שהוזכרו לעיל, צוות הליבה החליט שקצב הכרייה הבסיסי ירד לחצי כשהרשת תגיע ל-10 מיליון חלוצים כורים. קצב הכרייה הבסיסי יהיה 0.19634954085 פאי (π/16) לחלוצים ו-0.09817477042 פאי (π/32) לתורמים (אלה המספרים המדויקים המשמשים לכל חישובי תגמולי הכרייה, בעוד שהתצוגה בתוך האפליקציה מקרבת את המספרים לשתי הנקודות העשרוניות הראשונות שלהם).

קצב הכרייה הבסיסי החצוי החדש ייכנס לתוקף לאחר סיום סשן הכרייה הנוכחי.

סיבות וניתוחים הקשורים לקבלת ההחלטה

כפי שהוזכר קודם לכן, בעמוד "איך פאי עובד" שמתאר את התכנית המקורית של פאי צויין גודל רשת של מאה מיליון איש לפחות. מכיוון שלא היה ידוע אז כמה מהר תצמח הרשת, ובמקרה שייקח שנים להגיע ל-10 מיליון, ההחלטה האם הכרייה הסלולרית תיעצר ב-10 מיליון או שתימשך נשארה פתוחה.

הסיבה לכך היא שמשך הזמן שלוקח להגיע לגודל רשת ולרדת במחצית קצה הכרייה חשוב מאוד להיצע של הפאי. כי ככל שכל הרשת נשארת בכרייה בקצב כרייה גבוה , כך יש יותר מטבעות Pi שנכרים והערך שלהם קטן.

עם זאת, למעשה לקח לרשת רק קצת יותר משנה לגדול מאירוע המחצית האחרון של מיליון חלוצים לנקודת הציון של 10 מיליון חלוצים. מהירות צמיחת הרשת גבוהה ממה שחשבו שהיא תהיה במקור.

מחסור וביקוש

כאמור, הנימוק העיקרי לעצירת הכרייה ב-10 מיליון הוא שהוא יגדיל את המחסור במטבע. מחסור הוא מנגנון מרכזי בו משתמשים מטבעות (גם לא קריפטוגרפיים) כדי לשלוט ולהעלות את ערכם.

המחסור בביטקוין תורם לערך שלו, ממש כמו זהב דיגיטלי. עם זאת, ההיסטוריה לא חוזרת על עצמה בצורה מדוייקת ואת הדרך ליצירת ערך של ביטקוין לא ניתן להעתיק בדיוק בגלל נסיבות שהשתנו.

יש רק ביטקוין אחד בהיסטוריה, ואפילו הביטקוין הגדיל את הערך ההתחלתי שלו בגלל היותו המטבע הפונקציונלי הראשון המבוזר התומך בעסקאות "כאילו" אנונימיות מאובטחות. .

ההסתמכות הבלעדית על השליטה בהיצע ובמחסור לא תוביל ליצירת ערך, כפי שמעידים מותם של מטבעות קריפטוגרפיים רבים ​​בשנת 2017 שהתמקדו בהם בעיקר בנוגע להיצע תוך הזנחת המשתנה העיקרי האחר במשוואה: ביקוש.

ברשת פאי נטוורק מאמינים שיצירת הערך העתידית של מטבעות קריפטוגרפיים תגיע מיצירת דרישות באמצעות שירותים תוך בניית מנגנון מתאים כדי לשמור על היצע המטבע.

בנוסף לאפקטיביות המפוקפקת של הסתמכות על מחסור בלבד, קיימת גם הבעיה של מחסור גדול מדי אשר יפגע ביכולתו של המטבע להקל על תהליכים של יצירת ערך.

מטבע שיהיה ממנו מעט מדי אומר שרוב האנשים יאגרו ויאחזו בו במקום לבזבז אותו; מבלי לבזבז את פאי, המטבע יהיה מוגבל ביכולתו לתמוך בעסקאות של מוצרים ושירותים, שהם האמצעים שבאמצעותם רשת פאי מקווה לקדם את ערכו.

איך נוכל ליצור מערכת אקולוגית של כלי עזר בתרחיש שבו אף אחד לא ירצה לבזבז פאי? ניתן ליצור כלי עזר רק כאשר הושקו ניסויים רבים של יישומים שבהם חלוצים מוכנים לבזבז את הפאי שלהם על מנת לבצע עסקאות עבור מוצרים ושירותים.

ללא כלי עזר (יישומים במקרה שלנו), הערך האולטימטיבי יירד ויפגע במערכת האקולוגית ובמטבע עצמו.

כמו כן, טיעון המחסור להפסקת כרייה מוקדמת עשוי גם להזניח את העובדה כי המשך הכרייה בניידים לאחר 10 מיליון חלוצים לא שווה להתעלמות ממחסור. ההפך. לכן אנו חושבים שהורדת קצב הכרייה לחצי כרגע זה המדד הראוי להמשך צמיחת הרשת תוך שמירה על המחסור. מחסור כסיבה להצדיק עצירה מוחלטת של כרייה סלולרית לא מספיק ויכול להזיק מאוד לרשת.

כיצד משפיעה החלטה זו על החזון והמטרות של פאי?

בנוסף לשיקול המחסור, צוות הליבה קיבל את ההחלטה גם לאור החזון של פאי והיעדים של הרשת. החזון של פאי הוא להיות מטבע קריפטוגרפי כולל, רחב תפוצה ובעל ערך.

עם למעלה מ-10 מיליון חברים מעורבים, פאי מהווה כיום אחת מקהילות הקריפטו הגדולות בעולם. עם זאת, אפילו כל עולם הקריפטו קטן מאוד בהשוואה לאוכלוסיית העולם. החזון של פי הוא להגיע אל מעבר לגבולות העולם המצומצמים. אנו רוצים שההמונים יאמצו את המטבע ושתהיה לו תועלת המונית. האסטרטגיה של צוות הליבה עד כה מוכיחה שנמשכו אל המטבע והכרייה שלו לא רק אנשים שמכירים את עולם הקריפטו אלא גם אנשים שלא הכירו את העולם הזה על האספקטים הטכניים המורכבים שלו.

רשת של 10 מיליון אנשים, בהשוואה ל-7 מיליארד אנשים בעולם, עדיין צריכה לגדול משמעותית כדי להפוך ל"כוללת" או "רחבת תפוצה".

אם נפסיק את הכרייה בניידים כרגע, זה יהיה לרסן את צמיחת הרשת באופן משמעותי מכיוון שכרגע המערכת האקולוגית עדיין לא שלמה והמיינט (הבלוקצ'יין של פאי) לא הושק.

זוהי דאגה מרכזית שהועלתה בתגובות של חברי הקהילה שהפסקת כרייה סלולרית בעשרה מיליון תפגע בצמיחה ובסופו של דבר ברשת. הניתוח המדוקדק של צוות הליבה מראה כי חשוב יותר להרחיב את רשת הפאי לעשרות מיליוני אנשים מאשר להגביל את גודל הרשת במטרה היחידה להגביל את ההיצע. המטרה היא להימנע מתרחיש של טרגדיה בה הרשת מתאבדת ובעצם גורמת לחבריה להדיר אחרים מלהשיג פאי, ועל ידי כך הורסת את הערך שלה עבור החברים המקוריים ויוצרים טרגדיה לכלל.

המטרות של פאי הן ליצור כלכלה גלובאלית בת קיימא שבה אנשים ישתמשו במטבע פאי לצורך ביצוע עסקאות עבור מוצרים ושירותים, ובתורם, יצרו ויתנו את הערך למטבע Pi.

זה נפלא שהרשת השיגה 10 מיליון משתמשים, מה שהופך את פאי נטוורק לאחת מרשתות המטבעות הגדולות ביקום. עם זאת, סביר להניח שנשיג את אפקט הרשת ואת הנפח הכלכלי הגדול אם נוכל לגדול עוד יותר ולהשתוות לרשתות כמו רשתות חברתיות מסורתיות או ענקיות טכנולוגיה, שם מוצעים מספיק מוצרים ושירותים ומספיק אנשים מוכנים לִרְכּוֹשׁ אותם.

ההשוואה לרשתות החברתיות המסורתיות ולענקיות הטכנולוגיה המסחר האלקטרוני בהן מתרחשות פעילויות כלכליות אורגניות היא לא בכדי. לפייסבוק יש 2.7 מיליארד יוזרים, אמזון עם למעלה מ-150 מיליון לקוחות פעילים, WeChat עם 1.17 מיליארד משתמשים ועליבאבא עם מעל 720 מיליון לקוחות פעילים (כל המספרים כאן מבוססים על תוצאות החיפוש המובילות בגוגל). אנו מקווים שלפאי יהיה בסיס רשת מספיק גדול ליצירת כדאיות כלכלית כדי שהיא תוכל לקיים את עצמה.

יתר על כן, בפאנל התעשייה של ה-Pi COiNVENTION, אחד הנושאים העיקריים שעלו בדעות הקהילה היה שעלינו לשתף פעולה עם עסקים מסורתיים, כולל בנקים, ענקיות טכנולוגיה, קמעונאים (שיקבלו את פאי כאמצעי תשלום נוסף) ולהראות מה רשת פאי יכולה לעשות. למרות שרשת קריפטוגרפית עם 10 מיליון משתמשים זה מרשים, זה יהיה הרבה יותר משפיע ואטרקטיבי לעסקים מסורתיים כאלה אם הרשת תהיה גדולה יותר.

לפיכך, בהתחשב בכל אמור לעיל, הוחלט כי הכרייה בניידים תמשיך גם לאחר ש-10 מיליון חלוצים עוסקים בכרייה תוך הפחתת קצב הכרייה הבסיסי.

2. תוכניות ליצירת ערך: יצירת ביקושים וביזור

כדי לענות על כמה מהחששות שהדעות הקהילתיות הביעו וצוות הליבה חולקים לגבי המשך הכרייה לאחר ציון הדרך של 10 מיליון, יש לצוות הליבה ולקהילת פאי תכניות מעניינות להמשך.

השאיפה היא לבנות במהירות את רשת הבלוקצ'יין (Mainent) והשירותים במקביל. התכנית היא להשלים את מפת הדרכים, העבודה הטכנית והלוגיסטיקה הדרושה כמו למשל יצירת מפתחות וארנקים לחלוצים, והקצאת יותר KYC עד סוף 2021 להשקת ה-Mainnet (חלק מהלוגיסטיקה עשויה להימשך גם לאחר השקת Mainnet בהתחשב בכך שלוקח זמן להשלים את התהליכים הללו לכל הרשת).

בנוסף למפת הדרכים לשנה להשקת המיינט, אנו רוצים גם לחשוב על דרכים לחזק את הבלוקצ'יין יחד עם קהילת פאי. הרעיונות הפוטנציאליים כוללים: מתן תמריצים לחלוצים לנעילת הפאי שלהם במטרה להרוויח יותר פאי בהמשך, ליצר עמלות עסקה שונות מדורגות למתווים שונים של עסקאות ועוד. הפרטים של מנגנונים כאלה הם באפיון. כדי לקבוע איזה מנגנונים יעבדו ומהן התצורות הנכונות להן, צוות הליבה יהיה פתוח לרעיונות ולמשוביםמקהילת החלוצים, יתקיים ניתוח מעמיק על השפעותיהם, או אפילו ייערכו לגביהם ניסויים ברשת הטסטנט לפני קבלת החלטות.

במקביל, קיימת דרישה לדחוף קדימה את בניית השירותים, עצמאית או ועם מפתחי צד ג' באמצעות פלטפורמת Pi Apps שקיימת בכל אפליקציית פאי. אם יהיה אפשרי להשיג שירות בקנה מידה גדול לפני ה-Mainnet, זה יהיה אידיאלי, אם כי בנוסף למאמצי צוות הליבה, ההישג של שירותים בקנה מידה גדול תלוי גם בתרומות ובתיאומים של כל החלוצים, מפתחי צד ג', תזמון ועוד. לאחר ההשקה של הבלוקצ'יין, בניית המערכת האקולוגית ושירותי השירות תימשך, וכנראה שהבלוקצ'יין יפתח יותר הזדמנויות ליצירת שירותים.

בקשר לכרייה הסלולרית, כפי שחלוצים רבים ציינו, יתכן שהקושי בכרייה סלולרית יצטרך לגדול ככל שגודל הרשת גדל מעבר ל-10 מיליון. במקום פשוט ללחוץ על כפתור כל יום, הרשת תזדקק לתרומות רבות יותר למטרותיה ולחזונה, ולכן כל החלוצים אחראים לכך שפאי יגיע אל היעדים ולא רק צוות הליבה.

מה שרשת פאי צריכה כדי להצליח מעבר לגודל הנוכחי של 10 מיליון הוא כבר לא צמיחה אורגנית של הרשת, אלא גם דברים רבים אחרים שהובאו לעיל: יישומים, שירותים ונכונות להשתמש בפאי למוצרים ושירותים. אז כמערכת מריטוקרטית, על פאי לתגמל את הפעילויות וההתנהגויות שתומכות ומטפחות את הצלחתה ולכן נשקלים בכובד ראש כל ההצעות של החלוצים רבים איך וכיצד להגדיל את הקושי לכרות פאי בהמשך. פתרונות ומנגנונים כאלו יוצגו בדושל רשת של בין 10 מיליון ל-100 מיליון איש.

לאחר השקת הבלוקצ'יין של פאי, הכרייה מניידים עשויה להסתיים אך זה עדיין לא בטוח מכיוון שיש פתרונות אפשריים להמשך צמיחת הרשת.

אפשרות אחת היא להמשיך בכריית מטבעות פאי בסלולרי לאחר השקת הבלוקצ'יין לא באמצעות יצירת מטבעות פאי חדשים, אלא על ידי הטלת אגרות וחיובים במערכת האקולוגית שהוזכרה לעיל.

אפשרות נוספת היא להוסיף אירוע של הפחת קצב כרייה נוסף לשיעור הכרייה הבסיסי בהשקת הבלוקצ'יין אם הבלוקצ'יין יגיע מהר מהצפוי ל-100 מיליון חלוצים.

ההחלטה הזו תלויה שוב בנסיבות ההשקה של הבלוקצ'יין, כולל מהירות הצמיחה, עד כמה פאי עדיין מסתמך על צמיחת הרשת ובשלות המערכת האקולוגית של פאי.

נכון לעכשיו, אנו מתמקדים בגישה הדו-כיוונית לעיל: 1) לשאוף להפעלת הבלוקצ'יין על בסיס מפת הדרכים בתוך כשנה, ו-2) להאיץ את המהירות ביצירת כלי עזר נוספים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

דילוג לתוכן