מזל טוב: ארנק פאי הושק (כרגע בגרסת טסט בלבד)

ב-12 לדצמבר 2020 דיווחנו כאן על סקר שערך צוות הליבה של פרוייקט פאי באשר לארנקי הפאי. המשתמשים נדרשו להצביע האם הם בעד ארנק מסוג Non-custodial או ארנק Custodial ונראה שתוצאות ההצבעה ברורות – ארנק Non-custodial בו כל משתמש אחראי על הקודים שלו. היום, צוות הליבה הודיע כי בהתאם לתוכניות ארנק הפאי הושק ב-31.3.2021.

ארנק פאי הושק

ארנק הפאי זמין נכון לעכשיו לכל החלוצים באמצעות תוכנת הפאי למחשב – הנוד. כדי ליצור ארנק פאי כל אחד יכול להוריד את תוכנת שולחן העבודה של Node, להתקין אותה במחשב ולגשת לארנק בתפריט הצד.

אין צורך להפעיל צומת בלוקצ'יין כדי להשתמש בממשק הנוד המכיל את הארנק. במקביל האפליקצייה הסלולרית החדשה של הארנק נמצאת כעת בבדיקה לפני העלאה לאפסטור ולגוגל פליי והוא יהיה זמין תוך כמה ימים. בכל מקרה היזהרו מאפליקציות מזויפות שמתיימרות להיות ארנק פאי. ברגע שהאפליקציה הסלולרית תושק, תקבלו על כך הודעה במסך הבית של אפליקציית הפאי שלכם.

מהו ארנק קריפטו ואיך הוא עובד?

כדי להכיר את ארנק הפאי כדאי ללמוד בקצרה על מהו ארנק קריפטו. ארנק קריפטו הוא למעשה זוג "מפתחות": כתובת ציבורית וסיסמה סודית (או מפתח סודי) שמורכבת ממשפט. כדי לקבל מטבעות או לשלוח מטבעות בבלוקצ'יין חייבים לשתף את כתובת הארנק הציבורית עם אחרים, אך יש לשמור על הסיסמה חסויה מכיוון שהיא כמו סיסמה לחשבון בנק. היום, המשמעות של ההשקה של ארנק פאי היא שחלוצים יכולים ליצור את כתובת הארנק ואת הסיסמה שלהם.

ארנק הפאי יכול ליצור כתובות ארנק במספר צמתי רשת ולהחזיק נכסי קריפטו שונים על גבי רשתות כאלה באמצעות אותה סיסמה אבל לפחות כרגע המיקוד הוא במטבעות פאי בלבד. נכון לעכשיו, הארנק יהיה מחובר רק לרשת הבדיקות בבלוקצ'יין של Pi Testnet ולכן יהיה ניתן להחזיק בו רק את מטבעות ה-Test-Pi למטרות בדיקה בלבד. כאשר רשת הבלוקצ'יין האמיתית, ה-Mainnet, תושק בשלב 3, אותו ארנק יוכל גם להתחבר לרשת האמיתית וכך להחזיק את הפאי האמיתי שייכרה באותו זמן. מכיוון שרשת פאי נמצאת בשלב הטסט, המטרה היא לבצע שיפורים בכל דבר כולל הארנק, ולכן כל הארנקים יאופסו לחלוטין יחד עם מטבעות הטסט, ה-Test-Pi, לפני המעבר לרשת הבלוקצ'יין האמיתית.

האם ארנק פאי הוא ארנק Non-custodial או Custodial?

באופן כללי, ארנקי הצפנה מסווגים לארנקים מסוג Non-custodial או Custodial. ההבדל הוא האם יש מישהו אחר שעוזר לשמור על הסיסמה הסודית או המטבעות או הנכסים שבארנק. ארנק הפאי הוא ארנק מסוג Non-custodial מכיוון שלשרתי פאי לעולם לא תהיה גישה למפתח הסודי או לסיסמה הסודית שלכם.

כדי להיות יותר ידידותי למשתמש ולאור המשוב שהתקבל מחלוצי הבדיקה המוקדמים, המפתח הסודי של ארנק הפאי יהיה מיוצג על ידי רשימה של מילים קריאות יותר שנקראות "ביטויי סיסמה" (Passphrases). המפתח הסודי נגזר באופן דינמי ממשפט הסיסמה כך שיש צורך רק לאחסן משפט סיסמה מבלי לשמור ממש את הקוד של המפתח הסודי.

שימוש בביטויי סיסמה במקום המפתח הסודי מקטין את הסיכוי לטעות אנוש בהקלדה ובמקביל יש לו את אותה רמת אבטחה כמו המפתח הסודי עצמו.

שיחזור סיסמה לאפליקציית ארנק פאי

באפליקציה לניידים של ארנק הפאי שתפורסם בקרוב, אם לטלפון שלכם יש אימות ביומטרי (כמו זיהוי טביעת אצבע או זיהוי פנים), ביטויי הסיסמה ישמרו בבטחה בטלפון ויהיה אפשר לאחזר אותם באמצעות טביעת אצבע או זיהוי פנים.

אם אין לטלפון שלכם זיהוי פנים או טביעת אצבע, או בגרסת שולחן העבודה של הארנק, תצטרכו להעתיק ולשמור את מילות הסיסמה במקום בטוח אחר כי אף אחד אחר לעולם לא יוכל לגשת ולשחזר לכם את הסיסמה.

הפיתרון של רשת פאי אם אבד המפתח הסודי של הארנק:

למרות שלארנק קריפטו מסוג Non-custodial יש יתרון גדול בדמות העצמאות שיש לבעלי הארנק, עדיין במקרה של אובדן המפתח הסודי או ביטויי הסיסמה שלהם לא ניתן לשחזר את הקוד כמו שקרה ללא מעט מתעשרי ביטקוין. ארנק הפאי יהיה ארנק Non-custodial והתכנית היא לבנות בו גם מנגנון לפיתרון בעיית שחזור החשבון על ידי שימוש בחלק ממעגל האבטחה תוך שמירה על מה שנצבר בארנק. מנגנון זה ישוחרר בגרסה מאוחרת יותר של הארנק.

לאחר שתקימו את ארנק הפאי שלכם, רשת ה-Pi Testnet תכניס לתוכו 100 מטבעות Test-Pi כדי שתוכלו לבדוק עסקאות Test-Pi ברשת ה-Testnet בדיוק כמו שהייתם עושים במיינט (רשת הבלוקצ'יין האמיתית) לאחר שתושק בשלב 3 (בסוף שנת 2021).

חשוב להדגיש כי רשת הטסט והמטבעות בהן מוזן הארנק לא אמיתיים ואי אפשר עדיין לסחור בפאי אמיתי. רשת ה-Test-Pi מיועדת אך ורק לבדיקת עסקאות ב-Pi Testnet. יתרת ה-Test-Pi בארנק עשויה להתאפס מכיוון ש-Testnet יאופס מעת לעת כחלק מהבדיקות.

זכרו כי כרגע אסור למכור פאי ומי שעושה זאת מפר את תנאי השירות, דבר שעלול לגרום להקפאת החשבון שלו.

טיפים לשמירת המפתח הסודי

  • אל תצלמו את רצף המילים שמייצגות את המפתח הסודי.
  • כתבו אותם בשני עותקים לפי הרצף בכתב יד ברור.
  • החביאו את שני העותקים בשני מקומות שונים.
  • אל תשמרו את רצף המילים על המחשב או על הטלפון עליהם מותקנת תוכנת או אפליקציית פאי.
  • למתקדמים: כתבו סיפור ושלבו בו את המילים בכל כמה מילים ושלחו אותו לעצמכם במייל.

מאמר מעניין: 5 עובדות שלא ידעת על הארנקים הדיגיטליים של פאי

שאלות ותשובות

מה צריך לעשות כדי ליצור ארנק פאי אישי?

כדי ליצור ארנק פאי אישי צריך רק לבצע שתי פעולות בלבד : להוריד את אפליקציית פאי. תפריט הצד שלכם כבר יכלול את הארנק של פאי. פשוט, נכון?

מה ההבדל בין ארנק פאי כיום לארנק פאי העתידי?

מכיוון שארנק פאי נמצא בהרצה, כיום הוא מחובר רק לרשת הבדיקות בבלוקצ'יין של Pi Testnet. המשמעות היא שכרגע ניתן להחזיק בו למטבעות בדיקה בלבד מטבעות Test-Pi. בעתיד הארנק יחובר לרשת האמיתית, כך שיהיה אפשר להחזיק בזמן אמת את הפאי שאותו כורים. ניתן לקרוא עוד על מועדת השקת הבלוקצ'יין של פאי בבלוג שלנו.

האם ארנק פאי הוא ארנק Non-custodial או Custodial?

ארנק פאי הוא ארנק מסוג Non-custodial, כך שלמערכת ומשתמשי פאי לא תהיה גישה למידע הפרטי של המשתמש. למשל, סיסמה, מפתח סודי או למטבעות/נכסים שנמצאים בארנק.

איך אפשר לשחזר את הסיסמה לארנק פאי?

האפליקציה החדשה של ארנק פאי תכלול אפשרות לזיהוי ביומטרי, כך שמי שהגדיר זאת יוכל ליהנות משחזור הסיסמה באמצעות זיהוי פניו של המשתמש או טביעת אצבעו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

דילוג לתוכן