מה זה KYC? למה צריך אותו ואיך תשיגו אותו

מה זה בכלל KYC?

תהליך KYC הוא תהליך "הכר את הלקוח" והוא נגזר מראשי התיבות של Know Your Customer. תהליך זה נועד להגן על מוסדות פיננסיים מפני הונאה, שחיתות, הלבנת הון ומימון טרור. KYC כולל מספר שלבים לביסוס זהות הלקוח, להבנת אופי הפעילות של הלקוחות והוא נועד לתת אמון שמקור הכספים הנו לגיטימי.

למה בכלל צריך תהליך KYC?

החזון של רשת פאי נטוורק הוא לבנות מטבע וכלכלה דיגיטלית כוללת ומבוזרת עבור כל האנשים ברחבי העולם. מנגנון הכרייה של רשת פיי מבוסס על רשת חברתית וקצב הכרייה נחתך בחצי ככל שגודל הרשת החברתית גדל פי 10 כך שיש צורך לשמור על מדיניות קפדנית של חשבון יחיד לאדם. זה דורש מידה גבוהה של דיוק כדי לקבוע שחברים ברשת הם בני אדם אמיתיים, כדי למנוע מאנשים שיכולים לאגור מטבעות קריפטו פאי באמצעות יצירת חשבונות מזויפים באופן לא הוגן. בנוסף לשכבות השונות של פתרונות טכניים לגילוי, מניעה וחסימה של חשבונות מזויפים לצורך אכיפת מדיניות החשבון היחיד לאדם, תהליך KYC (דע את הלקוח) מספק הגנה נוספת בכדי להבטיח את האנושיות של הרשת. סקר "דע את הלקוח" של רשת פיי לא מסמן V על תיבת סימון רגולטורית, אלא חשוב לשמירה על מנגנון הכרייה של פאי ועל מטרת הפרויקט כולו.

בסרטון הבא תוכלו לראות איך לעשות את ה-KYC באפליקציית הפאי שלכם

שאלות ותשובות על KYC של רשת פאי נטוורק

תשובות לגבי KYC של פאי

באוגוסט 2020 נפתחה אופציה לחלק מהכורים לעבור KYC באמצעות אפליקציית YOTI לנייד. הנה כל מה שעדכנו אתכם אז (כל מה שרשום מעכשיו והלאה מתייחס למה שפורסם פה באתר באוגוסט 2020).

בוט

ה-KYC של אוגוסט 2020 וכיצד הוא התנהל:

באוגוסט 2020 נפתח סקר KYC של פאי נטוורק שנוהל על ידי צד שלישי ׁ(חברת Yoti שמתמחה באימות זהות דיגיטלית). למרות שהמסמכים אותם דורשים כיום במדינות רבות הם דרכונים בלבד, פתרונות כאלה לאימות זהות מספקים את רמת האותנטיות אותה חיפשו בפאי נטוורק תוך שמירה על פרטיותם של החברים. פרטיות החברים ברשת פאי היא עיקרון חשוב. לרשת פאי לא היה כל כך אכפת מהנתונים שתגישו במהלך הסקר כמו האותנטיות של זהותכם (כלומר שאת/ה בן/בת אנוש אמיתי/ת ולא בוט). רשת Pi מכבדת מאוד את פרטיות החברים ומטרתה למזער את הפלישה לפרטיות החברים תוך שמירה על המטבע. כל תהליכי הסקר הופעלו רק מהאפליקציה הרשמית של פאי. באופן כללי וזה נכון לגבי כל סקר KYC של פאי, יש להיזהר מהונאות ולכן אל תענו על סקרים מחוץ לאפליקציה.

מסך האימות של KYC ל מטבע פאי
כך נראה מסך האימות של KYC ל מטבע פאי של אוגוסט 2020

לחלק מהחלוצים היה קשה להשיג דרכונים ואנו מקווים לפתח סקר מבוזר, אמין ובעלות נמוכה ללא עלות עבור קהילת Pi בעתיד אשר אינו בהכרח דורש דרכון. המטרה הסופית היא לאפשר לכל חלוץ אמיתי ברשת לעבור את הסקר או להוכיח את האנושיות שלו. הדיון בפתרונות לסקרים העתידיים של רשת פאי נטוורק יהיה גם אחד הנושאים בהם נדון בכנס הפאי הקרוב, ואנו נשמח לשמוע אם יש לכם רעיונות יצירתיים.

מה הסקר של אוגוסט 2020 איפשר לחלוצים?

נכון לעכשיו אנו משתמשים בסקר בעיקר כדי לאפשר לחלוצים להריץ צמתים ב-Pi Testnet, להיות מפתחים של אפליקציות בפלטפורמה ולבצע העברות בתוך האפליקציה. כל התהליכים הללו המהווים את העמודים לבניית המערכת האקולוגית הכלכלית של Pi. בסופו של דבר, כל חבר בפאי יצטרך לעבור את הסקר על מנת להעביר את הפאי שלו לשלב השלישי בפרוייקט (Pi Mainnet) ולהתחיל לסחור בו.

אגב, הסקר לא פוטר את החלוצים מלציית למדיניות של פאי כולל מכירת פאי והחלפה עם מטבעות וירטואליים או פיאט אחרים כרגע, מכירת חשבונות Pi לאחרים, שימוש בתסריטים אוטומטיים כלשהם בחשבונות שלהם ויצירת חשבונות מזויפים. גם אם חלוץ עבר את הסקר, ההתנהגות האסורה עלולה לגרום להקפאה, ביטול, או חסימה של החשבון לפני השלב השלישי. לכן, אנא אל תשתתפו בפעילות אסורה ואל תעודדו אותה. להיות בן אנוש אמיתי בהתאם למדיניות של פאי זו האסטרטגיה הטובה ביותר להבטיח שמטבעות הפאי שלכם ישארו שלכם.

מהם קריטריוני הבחירה והתהליך עבור הסקר ל-100,000 המשתמשים הראשונים בחינם?

קריטריוני הבחירה כפי שהוכרזו בעבר יהיו מריטוקרטיים, בהתבסס על תרומתו הקודמת של החלוץ לפאי כולל משך הזמן שהיה חלוץ, משך הזמן והאמינות של הצמתים, המעורבות, הגדלת הקהילה, טיפוח שיחות בונות, ותרומות פוטנציאליות עתידיות כולל Pi Node ו-Testnet, Pi Apps Platform, Bootstrapping של PTP, הכלכלה של פאי ובניית המערכת האקולוגית. השיקול בתרומה הפוטנציאלית העתידית פירושו שייבחרו גם חלוצים חדשים וגם ותיקים, אך בסך הכל ישתתפו בסקר חלוצים ותיקים יותר מאשר חלוצים שהצטרפו לאחרונה.

אנו לוקחים בחשבון גם שיש ברשת פאי כמה חשבונות מזויפים. אנו למעשה מזמינים לסקר גם כמה מהחשבונות החשודים שהם מזויפים או מריצים סקריפטים אוטומטיים, כדי שנוכל להמשיך ללמוד את שיטות העבודה שלהם ולייצר בהמשך שכבות הגנה נוספות.

תהליך בחירת הנסקרים החדש בוחר באופן אוטומטי חלוצים על בסיס הסתברותי על פי הקריטריונים הנ"ל על בסיס יומי. החלוצים שנבחרו יקבלו הודעה על ידי פופ אפ בתוך אפליקציית פאי. החלוצים שנבחרו יתבקשו לאשר אם יש להם תעודות זהות אמיתיות. אם כן, הם ימשיכו לסקר. אם לא, זה לא אומר שהם לא ייבחרו שוב. אם מישהו התבקש על ידי המערכת לעבור את הסקר הפעם, יש סיכוי שהוא ייבחר שוב למאה אלף הנסקרים החינמיים מאוחר יותר, אך זה לא בטוח. שקר לגבי מסמך מסויים לא רק יוביל לכישלון הסקר אלא גם יפחית את הסיכוי של חשבון זה להיבחר בעתיד לעבור אותו.

אם מישהו נבחר לסקר ויש לו את המסמכים הנכונים, יש לו 24 שעות לעבור את הסקר. לאחר 24 שעות, אם החלוץ לא בהזדמנות שניתנה לו, ההזדמנות החינמית הזו לעבור את הסקר תתגלגל לחלוצים אחרים. הסיבה שבחרנו ב-24 שעות היא מכיוון שאנו רוצים להבטיח שבכל יום אנו משלימים מספר ממוקד של סקרים, תוך הקצאה אחידה יומית.

בסך הכל, הסקר החינמי הזה הוא רק ההתחלה של אימות הזהות המאפשר לחלוצים רבים יותר לבנות את הרשת המבוזרת של פי ולהעלות את כלכלת פאי, ושוב, תמיד תוכלו לחכות להזדמנויות עתידיות ולפתרונות עתידיים נוספים.

מדוע הסקר הזה ניתן בחינם ל-100,000 חלוצים בלבד?

מכיוון שמדובר בקבוצה קטנה יחסית אנו בטוחים שהחלוצים שייבחרו יפעלו להרחבת כלכלתנו ולבנות את ה-Testnet שלנו. הסקר הזה יקר מכיוון שהוא מבוצע כיום על ידי אפליקציות צד ג'. צוות הליבה אמנם יכול לכסות את העלות של הסקר עבור חלק קטן מהקהילה העולמית של פי, אך הוא לא יכול לכסות את עלויות הסקר עבור מיליוני החלוצים הנוכחיים ועשרות או מאות מיליוני החלוצים העתידיים שלנו לפני שנמצא פתרון חינמי אחר.

כפי שהוכרז בדצמבר 2019, צוות הליבה לא ירוויח מאף אחד מתהליכי אימות הזהות. עבור המסה הגדולה של חלוצים, על הסקר העתידי ישלמו חלוצים (כלומר את העלות שהצד השלישי גובה) או תהליך אימות מבוזר, ללא עלות, המותאם אישית לקהילת פאי. השאיפה שלנו היא ליצור סקר אימות בחינם. למרות שעדיין איננו יכולים להבטיח שנשיג מטרה זו, אנו יכולים להבטיח שננסה כמיטב יכולתנו.

האם יהיה KYC המוני, או שהוא ימשיך להישלח כל הזמן לקבוצות קבוצות?

בתחילה בקבוצות קטנות (ממש כמו שהיה באוגוסט 2020) אבל בקרוב ישוחרר פיתרון KYC המוני לכולם. לאחרונה, שוחררו קבוצות קטנות של בדיקות KYC בתוך אפליקציית kyc.pi בדפדפן פאי למטרות בדיקה, ניפוי באגים, מיטוב האלגוריתמים ושיפורי ביצועים. לדוגמה, ממש לאחרונה שוחררה גרסה חדשה של אפליקציית KYC המכילה בדיקות לייב ותצוגה מקדימה של עריכת מסמכים ל-50 אנשים נוספים בכל מדינה. לאחר השלמת השיפורים וההרחבות, כל הכורים יוכלו לעבור לאפליקציית kyc.pi ולעבור את תהליך האימות בעצמם – מה שיאפשר העברה של הפאי שלהם אל הבלוקצ'יין שהושק בסוף 2021.

האם הכורים יקבלו הודעה כאשר ה-KYC יהיה זמין באופן נרחב?

כן. הם יקבלו הודעה מהאפליקציה של פאי וגם יוכלו לקבל הודעה על ידי חברי צוות הכורים שלהם. חלוצים יוכלו לשלוח הודעה לצוות ולחברי מעגל האבטחה שלהם כדי לבקש מהם לבצע KYC. צוות הליבה יפרסם גם הודעות שיזכירו למשתמשים להעלות את תיעוד ה-KYC שלהם.

מתי היתרה של הפאי תועבר לארנקי של מי שעבר KYC?

הגשת מסמכים בלבד או אפילו אימות כאדם במסמכים שהוגשו(כמו למשל מי שעבר אימות באוגוסט 2020 באפליקציית Yoti), הם רק חלק מתהליך ה-KYC. הכורים יצטרכו לעבור בדיקות נוספות כגון בדיקה שמית, בדיקה האם היו להם הפרות מדיניות בפאי נטוורק ואימות חוקי. לרוב, לאחר שהחלוץ יגיש את תיעוד ה-KYC שלו, הוא יצטרך לעבור תהליך אימות, הכולל אימות של זהותו ועמידה בתנאי השירות של Pi Network. כל מי שיעבור את תהליך האימות הזה, היתרות של מטבע הפאי שלו יהפכו לניתנות להעברה ויועברו לארנק שלו בבלוקצ'יין.

כמה זמן יצטרכו החלוצים לחכות לאישור לאחר הגשת ה-KYC?

זמן העיבוד יכול להשתנות בהתאם לכמה גורמים. חלוצים שהשתתפו בפיילוט של אפליקציית ה-KYC דרך דפדפן פאי יהיו הראשונים שיטופלו לאחר אימות אנושי. המטרה של קיום הפיילוט של ה-KYC היא לא רק שהחלוצים יקבלו אישור אלא גם כדי לשפר את אפליקציית ה-KYC עצמה. ברגע שמאמתים יוכלו לאמת יישומים באפליקציית KYC, התקדמות היישום תהיה תלויה בזמינותם של מאמתים מהימנים לכל מדינה, החל ממספר ימים ועד מספר שבועות. לכן חשוב לקהילה להניע מספיק מאמתים להצטרף לכח העבודה ולעזור לאמת חלוצים במדינה שלהם ברגע שפורטל האימות יפתח. אגב, התוצאות של ה-KYC יהיו תלויות גם בהתאמת השם לחשבון הפאי, בבדיקה מול גורמי ממשל וגורמים בינלאומיים נגד טרור והאם לחשבון יש היסטוריה של הפרות מדיניות.

כיצד אדע אם עברתי KYC או לא?

כל חלוץ יוכל לבדוק את סטטוס ה-KYC שלו בתוך אפליקציית Pi KYC דרך דפדפן Pi, שם הוא הגיש את המסמכים.

מה קורה למי שלא עובר את ה-KYC? האם החשבון שלו יושבת מיד?

כישלון ב-KYC יכול לנבוע מסיבות מרובות. סיבות שונות עשויות להוביל לתוצאות שונות כמו הזדמנות נוספת להגיש מחדש בקשת KYC, ערעור או דחייה לצמיתות. חשבונות פאי כפי הנראה לא יושבתו מיד אלא תינתן תקופת חסד לערער ולהגיש בקשה מחדש והתהליך הזה יפורסם בהמשך…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

דילוג לתוכן