כל מה שרצית לדעת על אפליקציית Brainstorm של פאי

אפליקציית Brainstorm של פאי
אפליקציית Brainstorm של פאי

צוות הליבה משיק אפליקציית אב-טיפוס חדשה בפלטפורמת ה-Pi Apps בשם Brainstorm (סיעור מוחות), שם חלוצים יכולים להציע רעיונות לאפליקציות חדשות, להצטרף לפרויקטים ולתרום פאי כדי לתמוך בפרויקט ספציפי שפורסם אם הם משתמשים מאומתים (כאלה שעברו תהליך KYC בו אומתה זהותם). הפאי שנתרם לפרוייקטים ינתן רק אם הפרויקטים יתממשו. למעשה, זו הפעם הראשונה בה משתמשים יכולים לממש את מטבעות הפאי שלהם ולתת כסף וירטואלי שישמש את המיזמים הללו בעתיד.

אפליקציית Brainstorm תפרסם בתחילה הצעות לאפליקציות של מערכות אקולוגיות בתוך מערכת פאי (סוג 2), ומאוחר יותר אפליקציות עסקיות (סוג 1).

המטרה

מטרת האפליקציה היא לשתף את כל החלוצים בבניין המערכת האקולוגית עבור פאי. האפליקציה מקווה לתעל את היצירתיות, חוכמת ההמונים, הכישרונות והתמיכה מצד הקהילה שמונה כבר למעלה מעשרה מיליון חלוצים לייצר יישומים אמיתיים, ליצור כלי עזר ולבנות את המערכת האקולוגית, החיונית כל כך להצלחת רשת פאי נטוורק.

איך זה עובד?

כל חלוץ יכול להגיש הצעה חדשה לפרויקט. הפרויקטים שהוגשו אינם מתפרסמים אוטומטית. ראשית, מנהלי הצ'אט של פאי עוברים על הרעיונות ומנפים ספאם או רעיונות כפולים. שנית, צוות הליבה יפרסם רק קבוצה קטנה של הצעות לפרוייקטים שמנוסחות היטב ושמכילות רעיון טוב ותכנית יישום ראשונית עם מספיק פרטים.

למרות שחלוצים יכולים להגיש רעיונות טובים מבלי שיצטרכו לבנות אותם בעצמם, העדיפות היא להצעות שבהן היוצר מתחייב גם לבנות את הפרויקט. לאחר מכן, כל החלוצים יוכלו לראות את כל הפרויקטים שפורסמו, ולהצביע לחיוב או לשלילה עליהם האם יש לבנות את הפרויקט או לא.

חלוצים שעברו תהליך אימות יכולים לתמוך בפרויקט עוד יותר על ידי תרומת פאי כתמריץ לבונים. חלוצים מוכשרים ובעלי מוטיבציה יכולים להגיש מועמדות להצטרף לפרויקטים ספציפיים כדי לעזור ליזמים להוציא אותם לפועל.

אפליקציית Brainsרעיונות לאפליקציות פאי חדשות שפורסמו באפליקציית בריינסטורם בתאריך 28.12.2020torm של פאי
רעיונות לאפליקציות פאי חדשות שפורסמו באפליקציית בריינסטורם בתאריך 28.12.2020

סוגי אפליקציות

ישנם שני סוגים של פרויקטים שחלוצים יכולים להגיש להם הצעה לאפליקציה:

סוג 1: אפליקציות עם מודל עסקי. יישומים אלה יכולים להרוויח פאי מהעסקאות באפליקציות שלהם, למשל חיובים של פאי בגין מתן מוצרים או שירותים או מכירה ישירה לחלוצים. יישומים אלה יקבלו החלטות עצמאיות לגבי המוצרים, הטכנולוגיה והפן העסקי, למשל. אילו תכונות או פונקציות לכלול באפליקציה וכמה לחייב ואת מי.

סוג 2: אפליקציות של המערכת האקולוגית של פאי. אפליקציות של מערכת אקולוגית הן אפליקציות שאולי אין להן מודל עסקי, אך הן חיוניות לתפקוד רשת פאי נטוורק. מטרתן של האפליקציות הללו הן להשלים חוסרים, להקל על צמיחת המערכת האקולוגית ולהועיל לרשת. יישומים אלה יכולים להיות מפותחים על ידי חלוצים, אבל הם יהיו תחת בקרה והנחיה של צוות הליבה, ייתכן אף שהם יפעלו על תשתית השרתים של צוות הליבה. מפתחי פרויקטים כאלה יתמכו בעיקר על ידי תרומות מהקהילה.

דוגמה לאפליקציות מסוג 2 הן אפליקציות ארנק פאי, אפליקציות אימות זהות וכדומה.

חלוצים יכולים להציע הן אפליקציות מסוג 1 וגם סוג 2. יש לזכור כי צוות הליבה יתמקד בתחילה בבדיקה ופרסום של אפליקציות של מערכות אקולוגיות המוצעות על ידי אנשים המתכוונים לבנות אותן. כמו כן, המערכת לא תקבל אפליקציות לא חוקיות או שלא תואמות את המדיניות של פאי כמו אפליקציות הימורים או בתי קזינו.

התפקידים השונים בבניית האפליקציות

כל פרויקט יכיל בדרך כלל את התפקידים הבאים:

מנהלי פרוייקטים

מנהלים יכולים לאשר את חברי הצוות ולערוך את תיאור הפרויקט.

מנהלי פיתוח עסקי

אנשים שרוצים לתרום לצד העסקי של הפרויקט, כגון שיווק, תפעול, תקשורת, מעורבות, תמיכה בחלוצים ועוד.

מתכנתים

אנשים שרוצים לתרום מיומנויות טכניות לבניית הפרויקט, כגון מהנדסים, מעצבים וכו'.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

דילוג לתוכן