למה נכון לאמצע 2023 מטבע פאי עדיין לא נסחר בבורסות?

ביננאס

זו שאלה מעניינת, כל יום קמים פרויקטי קריפטו שמגיעים למסחר בכלום זמן. האם יש שימוש יומיומי בקנה מידה עולמי בהם? לא. האם הם מביאים תועלת כלשהי מעבר למסחר? לא. האם יש להם אפליקציות נלוות כחלק אינטגרלי במערכת האקולוגית שלהם? לא. 

חלקינו כאן רק בשביל שהמטבע יירשם למסחר ולהרגיש שנעשה כאן "רווח" כלשהו אך לצוות הליבה יש מטרות נוספות וחזון גדול שהוא להביא מטבע חדשני, נגיש, קל לשימוש, מיועד לכולם (גם לאלו ללא ניסיון) והכי חשוב הרבה תועלת ומערכת אקולוגית תומכת. 

את כל המטרות הללו לא ניתן להשיג בתקופה קצרה. גם לא בשנה או שנתיים ואם נהיה כנים, פאי נטוורק כבר מזמן יכלה לצאת למסחר (בדומה לפרויקטים אחרים שקמים תוך מספר ימים או שעות) אך צריך לשאול את עצמנו – האם היינו כאן אם כך היה? האם הייתה נבנית כאן קהילה של מעל 47 מיליון משתמשים נכון להיום? האם היו נבנות מאות (אם לא אלפי) אפליקציות על גבי התשתיות של פאי נטוורק? ככל הנראה התשובה היא לא. 

הפרויקט "מתעכב" בגלל אימות של עשרות מליוני משתמשים לא מפני שאין יכולת לתת בוסט ולגמור עם זה אלא מסיבות אחרות. צריך להבין, מטבע פאי זמין היום במעל 220 מדינות – לכל אחת רגולציה שונה, לכל אחת חוקים משלה, חלקן תחת סנקציות (של ארה"ב), חלקן מביאות אתגרים לא פשוטים עבור אימותי הזהות. 

בשום דרך אי אפשר לאשר הכל בלחיצה, אירופה עם חוקי פרטיות נוקשים במיוחד, מדינות ערב שמצאו את עצמן מחוץ לרשת פאי נטוורק, רוסיה ואוקראינה עם הסיפור שלהן, כל יום משתנים חוקים. הדוגמאות האחרונות הן בלגיה וכנראה גם הולנד שגרמו לבייננאס (פלטפורמת מסחר) לצאת מהן.

הכי קל היה להמשיך עם הפרויקט (פאי) ולתחום אותו עבור ארה"ב בלבד. האם זו המטרה? לא. האם זה החזון? לא. 

פאי הביאה איתה בשורה לכל העולם ואמנם היא לא מבטיחה הצלחה, אבל מה שכן הובטח עם תחילתו של הפרויקט זה שהיא תהיה נגישה לכולם (במגבלת החוק כמובן ככל האפשר). 

חשוב גם להבין, פאי היא חברה רשומה וחייבת להתנהל בהתאם. למה הכוונה? ניקח את המספרים האחרונים של ה-KYC.

בספטמבר 2022 הודיעה רשת פאי כי מספר המאומתים חצה את רף ה-2.6 מיליון משתמשים. ביוני 2023 (פחות משנה) היא חצתה 5.6 מיליון מאומתים, דהיינו צמיחה של 115% תוך מספר חודשים.

מספר זה צפוי לגדול משמעותית בשנה הקרובה גם כדי להראות צמיחה וגדילה עסקית בריאה. כמו כן מספר המשתמשים הרשומים צפוי גם לצמוח בעוד מיליוני משתמשים.

פאי נטוורק היום היא מגה פרויקט! ובמגה פרויקט יש ועוד יהיו לא מעט מכשולים עד כה טופלו רבים. בנוסף, פאי הרשת ממשיכה עם האקתונים רציפים, מביאה מפתחים חיצוניים, ומאפשרת להם לפתח אפליקציות פאי על גבי התשתיות שלה.  פאי בהחלט מביאה משהו אחר.

צוות הליבה מונה קצת מעל 40 אנשים, שפועלים בהתאם לדרישות בינלאומיות. האם הכל מושלם? לא, אבל עובדים על זה במאמצים רבים. האם פאי הצליחה? בענק. נגיע למסחר? כנראה כן. מתי ואיך? לא יודעים כרגע. תהנו מהמסע ותנסו להישאר עם רגליים על הקרקע. 

פאי נטוורק עשתה מהפכה, שינתה דעות רבים על מה מטבע קריפטו יכול להיות – בעולם כל יום מבוצעות תנועות (טרנזקציות) של פאי (π) על טובין, שירותים או כאמצעי כלכלי (בישראל פורסם שכבר נקנה פלאפל עם פאי, וככל הנראה יש הרבה יותר עסקאות שלא דווחו בתקשורת).

עסקת פאי נטוורק ראשונה בישראל - קנייה של פלאפל
עסקת פאי נטוורק ראשונה בישראל – קנייה של פלאפל

כל יום שומעים על אפליקציות חדשות המתחזות לפאי נטוורק רק כדי לקחת חלק קטן מההצלחה העצומה הזאת.

לסיכום, לא ניתן להשיג הכל ביום אחד. יש קשיים טכניים ורגולטוריים רבים בשלבי האימות וזה לוקח זמן. כל יום בממוצע מוגשות מאות אלפי בקשות לאימותים, עיבוד הנתונים מצריך המון משאבים (כסף, שרתים, פיתוח וכלים ייעודים) על מנת להגיע לכולם כך שיש מספר סיבות "לעיכוב" ביציאה לרשת הפתוחה שאנחנו חווים – כמו שזה נראה כרגע, זה רק מוסיף לבריאות והאמינות של הרשת. בהצלחה לכולנו.

הכותב הוא אחד המודרטורים של רשת פאי בישראל ותוכלו לפגוש אותו ועוד רבים בערוץ הטלגרם הרשמי של פאי נטוורק כאן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

דילוג לתוכן