עדכוני KYC – מאי 2022

בחודשים האחרונים צוות הליבה עמל על שיפור והרחבת פתרון ה-KYC – משהו שאף בלוקצ'יין אחר לא ניסה עם מיליוני משתמשים. כדי לעזור בתהליך האימות, יש להוריד את דפדפן פאי, וברגע שתעברו את תהליל האימות לאחר קבלת הזמנה בתוך האפליקציה, תוכלו להגיש בקשה להיות מאמתים בעצמכם.

קצב האימות (ה-KYC) גדל בהתמדה מאז ההשקה ב-14 במרץ 2022. מאז, ההתמקדות הייתה בהגדלת המערכת ובארגון של רשת אימות ההמונים. לנוחיותכם תכף נפרט את משפך ה-KYC שהרשת צריכה לעבור.

משפך קלאסי

תהליך משפך ה-KYC

במילים פשוטות, על מנת להגדיל את קצב האימותים, הרשת צריכה לשנות את קנה המידה של כל שלב במשפך ה-KYC. המשפך מתחלק לשלושה שלבים עיקריים המתוארים להלן. חלק מהקצב תלוי בשיפור המערכת והאלגוריתם שעליו עבד צוות הליבה במרץ, בעוד שהיבטים אחרים של התהליך מסתמכים על השתתפותם של החלוצים, כלומר, השלמת תהליך ה-KYC והגשת בקשה להיות מאמת.

  • שלב 1. לפי הזמנה, החלוצים מורידים את דפדפן פאי כדי לגשת לאפליקציית KYC.
  • שלב 2. חלוצים משלימים ומגישים את בקשת KYC.
  • שלב 3. מערכת KYC, תוך שימוש באלגוריתמים של למידת מכונה ומאמתים אנושיים מעבדת את הנתונים.

ההתמקדות של צוות הליבה הייתה בעיקר בשינוי קנה המידה של שלב 3 כדי לשפר את חווית המשתמש בשלב 2. במקביל, החלוצים יכולים לעזור עם KYC על ידי התכוננות לשלב 1 על ידי הורדת דפדפן פאי, וברגע שה-KYC שלהם יאושר , על ידי הגשת בקשה להפוך למאמתים (שלב 3).

שלב 1

יש כאן שני משתנים: ראשית, צוות הליבה מזמין באופן אקראי מספר חלוצים בכל יום ל-KYC. שנית, החלוצים האלה מחליטים אם הם רוצים לקבל את ההזמנה באותו רגע ולגשת לאפליקציית KYC כדי להגיש את הבקשה שלהם. הגדלת מספר ההזמנות להיכנס למשפך היא טריוויאלית מבחינה טכנית בשלב זה – היה אפשר פשוט להזמין את כולם. אבל לפני שזה ייעשה, צריך לוודא שהנפח הגדול של ההזמנות לא ייצור "פקקים" ועיכובים כך שהשלבים הבאים של המשפך לא ייחסמו. זו הסיבה שצוות הליבה מטיל הגבלות על הצעד הזה. לפני הגדלת ההזמנות, צוות הליבה התמקד בהגדלת התפוקה של השלבים הבאים בסדר הפוך, כלומר הסרת צווארי בקבוק משלב 3, לפני שלב 2 ולפני שהם יסירו את את ההגבלה על גודל הקבוצה שעוברת את שלב 1.

שלב 2

כדוגמה לצווארי בקבוק בשלב 2, לחלוצים רבים היו בעיות עם בדיקת האנושיות שלהם במהלך הגשת בקשת ה-KYC שלהם. מבחן האנושיות הזה הוא מאפיין קריטי באפליקציית KYC שנועדה לקבוע שבעל חשבון פאי הוא בן אדם אמיתי. לשם כך, שלב 2 דורש ממי שעובר KYC ליצור הבעות פנים מסוימות בהתבסס על הוראות, שמאומתות על ידי אימות מכונה ובני אדם. עם זאת, סוגים רבים של דגמי טלפונים, בעיקר ישנים יותר, לא תמיד הצליחו ללכוד את ההבעות הללו, ולכן חלק מהחלוצים לא הצליחו לרוב להשלים ולהגיש את בקשות ה-KYC שלהם. שיפורים אחרונים ב-AI/UX ואלגוריתמים בצד השרת הפחיתו משמעותית את הבעיה הזו.

שיפורים איטרטיביים יותר יבוצעו בשלב 2 בהתבסס על המשוב שימשיך להגיע מהתהליך.

שלב 3

שלב 3 יכלול שיפור של המערכת וארגון של אימותים אנושיים מבחינה גיאוגרפית.

שיפורים במערכת

צוות הליבה ביצע שיפורים משמעותיים במערכת. הם הוסיפו, שיפרו והגדילו את אמצעי האבטחה עבור המאמתים, את תהליכי ההדרכה של המאמתים ועוד. שמירה על רנדומליות בעבודה של המאמתים חשובה כדי למנוע הטיות או קנוניות. בחירה חשובה נוספת שנעשתה היא לפרק את עבודת האימות של ה-KYC ולהפיץ אותם למספר מאמתים כאמצעי של הגנה על הפרטיות. עם זאת, שתי האפשרויות הללו יוצרות אתגר בעיבוד מלא של יישום KYC, מה שמוסיף לכמות העבודה הנדרשת. כאן, אופטימיזציה של האלגוריתם של המשימות היא המפתח לביצוע מהיר של התהליך. הוא בתורו שופר במידה רבה כדי להפחית את הזמן שלוקח לעשות אימות מלא, תוך השגת שתי המטרות של דיוק ושמירה על הפרטיות.

בשבוע האחרון, שלב 3 מסוגל לעבד יותר KYC ממה שמגיע אליו מהשלבים הקודמים.

שימו לב שהמערכת עדיין מייצרת יחס גדול יחסית של דחיות שווא בשל קריטריונים שמרניים שהיא עובדת לפיהם. אז במקרים כאלו, לא נמסרת למשתמש תשובה סופית! בינתיים.

ארגון של אימות גיאוגרפי

בגלל מגוון השפות וסוגי מסמכי הזיהוי בעולם, אימות KYC הוא תהליך מקומי הממנף את הידע וההיכרות של הקהל המקומי. לכן, כל מדינה או אזור זקוקים למספיק מאמתים כדי לאשר את ה-KYC של החלוצים האחרים, מה שמביא יותר מאמתים פוטנציאליים למערכת KYC וזה מן כדור שלג שהולך וגדל.

עד כה, האימות האנושי של Pi KYC עובד ב-77 מדינות ואזורים – מה שמייצג כ-80% מהאוכלוסייה העולמית. מכיוון שהשאיפה של הרשת לכסות את כל העולם, מושקע מאמץ רב להתחיל אימותים גם במקומות נוספים. שיפור אחד שנעשה הוא שהמערכת מאפשרת למאמתים אנושיים לבדוק אנושיות וסלפי גם מחוץ למדינה או לאזור שלהם, תוך שהיא מגבילה את אימות האותנטיות של המסמך המזהה של החלוץ רק למאמתים מהמדינה או האזור שלו.

מה השלבים הבאים?

בנוסף לשיפור חווית המשתמש ואימות אנושי, הרשת, במקביל, תמשיך לשפר את אלגוריתם האימות שלה, כך שניתן יהיה לבצע אוטומציה של עבודה נוספת על ידי שרתים ותוכנות, תוך צמצום ההסתמכות על מאמתים אנושיים. זה יעזור להרחיב את פתרון KYC לחלוצים ברחבי העולם ללא קשר לאזור או לרקע שלהם.

במקביל, החלוצים יכולים לנקוט בשני צעדים חשובים כדי לזרז את התקדמות של הרשת בנושא האימות KYC והמעבר לרשת הבלוקציין (Mainnet) לאחר מכן.

ראשית, דרושים יותר אימותי KYC! הגדלת מספר אימותי KYC מוצלחים כעת תלויה בעיקר בכמות המאמתים האנושיים שיש בכל מקום. אז אם אתה או את כבר עברתם אימות, רצוי להגיש בקשה להיות מאמת. זכרו גם שמאמתים יקבלו מטבעות פאי מכאלה שעברו KYC עבור עבודתם 🙂

שנית, זכרו להוריד את דפדפן פאי! ניתן למצוא את אפליקציית Pi KYC רק בדפדפן פאי. ברגע שהחלוצים יקבלו התראה בתוך האפליקציה על כך שהם זכאים לבצע KYC, הם יועברו לאפליקציית KYC בתוך דפדפן פאי ולכן כדאי להיות מוכנים לכך.

הרשת משפרת ללא הרף את תשתית KYC ומנקה צווארי בקבוק טכניים לאורך הדרך. זה הביא לעלייה משמעותית ביכולת של הרשת לעבד אימותי KYC, ועם ההשתתפות הנלהבת של החלוצים זה ימשיך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

דילוג לתוכן