עדכון KYC ינואר 2024 – שחרור חלוצים חסומים

שחרור חלוצים חסומים

בהכרזה האחרונה של רשת פאי על תוכנית הרשת הפתוחה נאמר שבקרוב ניכנס לתקופת הרשת הפתוחה של המיינט בשנת 2024 אן יתקיימו שלושה תנאים חשובים.

הנה עדכון על ההתקדמות האחרונה באחד המדדים הקריטיים: תהליך KYC. לתהליך האימות הזה יש חשיבות עליונה להצלחת הרשת הפתוחה והאקולוגית בהתאם לחזון של פאי לבניית מערכת אקולוגית כוללת ביותר בעולם של עמית לעמית (P2P) וחווית אונליין אותנטית הניזונה על ידי פאי.

כפי שצוין בהכרזה על תוכנית הרשת הפתוחה, אבן הדרך של KYC תהיה מונעת בעיקר על ידי המאמצים המבוזרים של הקהילה בתמיכת צוות הליבה. הנה עדכון על ההתקדמות האחרונה של צוות הליבה בביטול חסימת האפליקציות של החלוצים שנתקעו בתהליך KYC ותמיכה בקהילה להשגת יעדי KYC שלה כדי להתכונן לרשת הפתוחה.

זיהוי וטיפול בבעיית הליבה

מכשול מרכזי אחד בתהליך ה-KYC של רשת פאי היה עם מידע בסטטוס "חסר" או שגוי.

בעיה זו, למרות שלפעמים נראית מינורית, מאטה משמעותית את יעילות העיבוד. הסטטוס "חסר" עלול להיגרם מסיבות שונות: המגוון הרחב והמגוון העצום של פריסות ועיצובים של מסמכי תעודת זהות, נתונים מפוזרים על הצד הקדמי והאחורי של תעודת הזהות, תמונות מזהות לא ברורות, טעויות אנוש במילוי טופס הבקשה וכו', שגיאות קטנות, כגון פרטים שהושמטו או אי התאמה של נתונים, מובילות לעיכובים באימות ויוצרות צווארי בקבוק במערכת.

כדי לאמת מסמך זיהוי במהירות ובאופן מאובטח, המערכת צריכה שכל תיעוד ה-KYC של כל אדם שמגיש KYC יהיה מדויק. אי מעבר אימות בגלל השגיאות הזעירות האלה יכול להיות מתסכל, וצוות הליבה עושה כל שביכולתו כדי לפתור את הבעיות האלה, הן באופן פרטני והן לכולם.

בסופו של דבר, הדרך היעילה ביותר לשפר את מערכת KYC של רשת פאי היא ליישם שינויים חדשים המשפרים את התהליך. באפליקציית Pi KYC, יש להזין נתונים בצורה מדויקת אבל גם צוות הליבה משפר את המערכת כל הזמן. למשל:

עיבוד יישומים מקיף: לפני נובמבר 2023, היו כ-1.5 מיליון חלוצים בסך הכל שנתקעו בתהליך KYC עקב נתונים חסרים באפליקציות שלהם. הקוד שופר כדי לחלץ את הנתונים ממסמכי הזיהוי והוחל על כל 1.5 מיליון המקרים בנובמבר, החסימה של כ-200,000 בוטלה ונותרו 1.3 מיליון מקרים עם בעיה זו עד סוף נובמבר 2023.

אלגוריתם משופר לפתרון בעיות משנה: אחרי ניתוח נוסף על המקרים שנותרו, זוהתה בעיית משנה והעיבוד מחדש המקיף השני שנבנה אפשר לכ-532,000 מקרים להמשיך בתהליך ה-KYC שלהם, והפחית משמעותית את מספר האפליקציות שנחסמו על ידי נתונים חסרים בתהליך.

הזדמנויות הגשה חוזרת לחלוצים: בשאר המקרים שנתקעו באותה בעיה, זוהה שהגשה חוזרת של KYC על ידי החלוצים יכולה לעזור לפתור אותה. לדוגמה, תמונות לא ברורות של מסמכי הזיהוי לא ניתנות לזיהוי רק על ידי שיפורים אלגוריתמיים. פשוט צריך להעלות עוד תמונה ברורה. טעויות אנוש בטופס הבקשה נגרמו למשל על ידי המבקשים עצמם בהגשה הראשונה, ולכן עליהם לתקן טעויות כאלה בעצמם. לפיכך, התאפשר לכ-768,000 מועמדים שנותרו שנחסמו על ידי בעיה זו לקבל הזדמנות נוספת להגיש מחדש את הבקשות שלהם. המהלך הזה שנעשה בסוף דצמבר לא היה רק כדי לתת הזדמנות שנייה אלא גם כדי "לחנך" את המשתמשים לספק מידע ברור, מדויק ומלא. אמצעי ההגשה המחודש איפשר לבטל בהצלחה את החסימה של עוד 123,000 בקשות ומספר זה ממשיך לעלות ככל שמבקשים נוספים מגישים מחדש אימות.

בדיקה של מאמתים כפתרון: האסטרטגיה הבאה להתמודדות עם בעיית הנתונים החסרים עבור המקרים המושפעים שיוותרו בעצם תסתמך על מאמתים אנושיים. נכון לעכשיו, עיצוב חדש ומדריכים למשימה הזו למאמתים פותחו ונבדקו, ובקרוב יושקו באיטיות למאמתים בהתבסס על הביצועים הקודמים שלהם כדי לעזור לטפל בבעיה זו ולבטל חסימה של משתמשים נוספים המושפעים מנתונים חסרים שלא ניתן לפתור באופן אלגוריתמי או באמצעות הגשה חוזרת.

בהמשך צפויים עוד עדכונים

עיבוד וידאו חיוני משופר: היו כ-153,000 בקשות של KYC לפני נובמבר 2023 שנתקעו בתהליך KYC עקב כשלים בעיבוד הסרטון שלהם בהגשה הראשונית. לאחר בדיקות של הנושא, יושם צעד מותאם לעיבוד מחדש של הגשות הווידאו של הבקשות האלה והוא נפרס בנובמבר 2023, ובכך הפחית למעשה את המספר ל-19,000 חלוצים בלבד הזקוקים לאמצעים נוספים.

ביטול חסימת תעודות עם בעיית סימן מים: בדצמבר 2023 יושם אמצעי מיוחד לתיקון כמה כשלים בהוספת סימני מים לתמונות שמנעו מחלק מהבקשות לעבור. פתרון זה הביא לביטול החסימה של 1,367 חלוצים והם המשיכו בתהליך ה-KYC שלהם.

השוואת שמות וערעורים: בעוד שרוב ההשוואות של שמות המגישים נעשו על ידי מחשבים ישנם מקרים שבסופו של דבר לא ניתן לפתור באופן אלגוריתמי. מדריכים ועיצובים חדשים יושמו והם משוחררים למאמתים אנושיים מהימנים כדי לפתור קשיים כאלה בהשוואת שמות ולפתור בקשות רבות לערעורים על שמות. תכונה זו שוחררה בערך בזמן שחרור הכתבה הזו כך שאין מדדים זמינים כרגע.

טיפים לחלוצים שתקועים בתהליך ה-KYC

בהתבסס על מה שלמדנו כשעזרנו לפתור מקרים תקועים שונים, אנחנו גם רוצים לחלוק איתכם כמה טיפים להפחתת הסיכוי שלכם להיתקע בתהליך KYC ולעזור לרשת להתקדם מהר יותר.

  • מידע מלא: ודאו שכל הנתונים, במיוחד פרטים חיוניים כמו תאריך לידה או תאריך תפוגה של תעודת זהות, ממולאים בצורה מדויקת.
  • תמונות מסמכים באיכות גבוהה: שלחו תמונות ברורות ומוארות היטב של תעודת הזהות שלך וסרטון ברור.
  • ארץ הגשת תעודת זהות נכונה: מדינת ההנפקה של המסמך המזהה צריכה להתאים למדינה שנבחרה בתפריט הנפתח בתחילת בקשת ה-KYC.
  • הגשת מסמך מזהה עקבי: ודאו שסוג המסמך המזהה שאתם שולחים תואם לזה שבחרתם בטופס הבקשה שלכם.
  • שפה עקבית בהזנת נתונים: הזינו את פרטיכם בטופס הבקשה בשפה המדויקת כפי שהם מופיעים בתעודת הזהות שלכם. אם השמות בתעודת הזהות שלכם הם בשפת האם שלכם, אנא מלאו את הטופס עם השמות המקומיים שלכם.

מתקדמים קדימה

כאמור, התקדמות ה-KYC ברשת תלויה בהגשת הבקשה של החלוצים, בתיקון הבקשות שלהם, בשליחה מחדש, בהזמנת הצוותים שלהם לעבור KYC, ובטיפול של מאמתי KYC כדי לעזור לפתור מקרים קשים שמכונות ואלגוריתמיקה לא יכולים לפתור. צוות הליבה מחויב גם לספק את הטכנולוגיה, העיצוב והתמיכה הדרושים לקהילה כדי להתקדם לקראת הרשת הפתוחה של פאי נטוורק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

דילוג לתוכן