מאמר מקצועי מאת ד"ר ניקולאס קוקאליס: אימות זהות על ידי בני אדם בעידן הבינה המלאכותית

ניקולאס קוקאליס - מאמר OP-ED

קהילות, אפילו (ובעיקר) קהילות דיגיטליות, זקוקות לבני אדם כדי להתקיים. אבל איך ניתן להוכיח את אנושיותם כשמדובר בקהילות ענקיות? במקרה של רשת פאי נטוורק, קהילה גלובלית ענקית המופעלת על ידי המטבע הקריפטוגרפי המוכר ביותר בעולם, מטבע פאי, הסוד היה איזון בין יכולות טכנולוגיות הייטקיסטיות עם ביצועים אני בני אדם. אפשר לומר שהנהלת הרשת הצליחה לפתור את האתגר הזה באמצעות פתרון KYC מקורי.

בניית קהילת קריפטו בעידן הבינה המלאכותית

מערכות אקולוגיות של קריפטו כמו אתריום, סולנה או פאי נטוורק הן קהילות המורכבות משחקנים שונים: משתמשי קצה, מפתחים, כורים ומאמתים. עם זאת, יצירת קהילה משגשגת לאורך זמן דורשת יכולות, כישורים ומשאבים משמעותיים. רשתות חברתיות מסורתיות כמו פייסבוק וטוויטר משתמשות באלגוריתמים המופעלים על ידי בינה מלאכותית כדי להגדיל את בסיסי המשתמשים שלהן, אבל זה יכול להיות בעייתי במקרים מסויימים.

במשך שנים, פייסבוק הסתמכה על אלגוריתמים המופעלים על ידי בינה מלאכותית כדי למיין ולהמליץ על תוכן למשתמשים על סמך העדפותיהם והתנהגותם המקוונת אמנם זה עבד היטב בהתחלה, אבל הסתמכות על אלגוריתמי AI בלבד הביאה לשלל השלכות בלתי צפויות: האלגוריתמים הללו יכולים לנקוט בפעולות אנטי-חברתיות מיצירת תאי-הד ועד להעצמת התנהגויות אנושיות שליליות כמו אפליה.

הצעת המחיר המתוקשרת בסך 44 מיליארד דולר לרכישת טוויטר על ידי אילון מאסק, בוטלה לאחר מכן עקב השכיחות הגבוהה לכאורה של חשבונות מזויפים ודואר זבל, שהתאפשרה על ידי היעדר אימות אנושי.

הכמות העצומה של הספאם הביאה בחשבון את שאלת הערך של טוויטר: כשבוטי ספאם יכולים לנפח את מספר הצפיות תוך תסכול של משתמשים ומפרסמים, ברור שה-AI לא עושה את עבודתו. תקרית זו מדגישה את החשיבות של אימות המשתמשים, כמו גם ניטור ופיקוח קפדני על מוצרי AI.

בעוד שבוטי ספאם וגורמים אחרים הטרידו ופגעו בכמה קהילות מקוונות, אנחנו עדיין יכולים לראות את ההשפעה האדירה שקהילות אנושיות הצליחו להניע. ספקולנטים ב-Reddit הצליחו ליצור השפעה פיננסית גלובלית פעם אחר פעם, הכל שם היה בנוי סביב אנשים אמיתיים.

אפשר להסתכל על זה כמו על מבחן טיורינג בסקייל גדול: איך גופים יכולים לוודא שהמשתמשים שלהם אנושיים?

עמידה ברגולציה מחמירה

אימות הזהות של הלקוחות הוא מורכב מאוד והוא דורש מידרגיות ואבטחה של נתונים אישיים. מה שמחמיר את הבעיה של חברות הטכנולוגיה, כמו רשתות חברתיות ואפליקציות קריפטו, הוא הצורך לציית לתקנות מחמירות יותר ויותר – מהטיפול בנתוני משתמשים ועד להטמעת KYC.

KYC (או "הכר את הלקוח שלך") מחייבת מוסדות פיננסיים לבצע בדיקות זהות ורקע שגרתיות אצל לקוחותיהם לפני השימוש בפלטפורמות שלהם, והיא חלק ממערך רחב יותר של אמצעים למלחמה בהלבנת הון ובפעילות בלתי חוקית אחרת. פעם KYC היה נהוג רק במגזר הבנקאי אך זה נדרש כיום יותר ויותר מחברות הקריפטו, החל מבורסות וברוקרים ועד לספקי ארנקים ושירותים אחרים. עם ההתרחבות של ה-Web3 וההתקדמות המתמשכת לקראת תגמול של משתמשים דיגיטליים, החשיבות של KYC רק תתגבר.

למרבה הצער, כשמדובר בסקייל גדול העלות של תהליך KYC יכולה להיות גבוהה לחברות רבות. מדובר בשעות עבודה, גיוס עובדים, עלות של כלים ותוכנות, עלות של הטמעה שלהם ועוד. חברות יכולות להוציא בקלות מאות מיליוני דולרים על תהליכי אימות. אפילו בתעריפים הידועים היום ל-KYC שנעים בין $1.49-$2.05 למשתמש, הפתרון הזה פשוט יכול לעלות המון.

בנוסף, KYC הוא חסם נוסף בכל הנוגע לגיוס של משתמשים חדשים. בבריטניה לבדה למשל, רבע מהיישומים החדשים ננטשים עקב הצורך ב-KYC.

זה חושף את האירוניה המרכזית ב-KYC: בחוסר הסבלנות שלנו, אנחנו לעתים קרובות אנושיים מכדי להוכיח את אנושיותנו.

פתרון לסקייל של -KYC

כדי לפתור את הדילמה הזו, אנו מאמינים שתכנון ממוקד יאפשרו לעתיד של Web3 לפצות את המשתמשים בשקיפות ובהגינות תוך שמירה על אנונימיות אישית וציות לחוק.

רשת פאי נוסדה על שילוב בין אמיתות מדעיות ואנושיות. אנחנו אומרים "אמיתות מדעיות" כי אנחנו מאמינים שיש אמת בכל מה שאנחנו עושים במאמץ להתקרב ולבדוק את ההשערות שלנו בתכנון, אסטרטגיה וניהול. העובדות הבלתי ניתנות לשינוי של המתמטיקה מנחות אותנו, ואנחנו תמיד מנתחים את הנתונים האמפיריים כדי לספק את האיטרציה הבאה. כאשר אנו מדברים על "אמיתות אנושיות" אנו משקפים את העובדה שאף פרויקט אינו בנוי בחלל ריק: כל מה שאנו עושים נחווה על ידי אנשים אמיתיים, במקומות אמיתיים, עם חיים אמיתיים, רגשות וחוויות שעשויים להשפיע על תפיסתם. חלק מהאמיתות האנושיות הן יסודיות; אחרות ניתנות לגיבוש. אנו מחשיבים אמיתות אנושיות וצרכים של קהילה בכל איטרציה.

שמירה על איזון בין האמיתות הללו דוחפת אותנו קדימה, צעד אחר צעד, ככל שהפרויקט של מטבע פאי מתקדם. לדוגמה, ביזור הוא מאפיין בולט אחד של רשתות קריפטו ומרכיב חשוב בחזון של פאי, אבל אנחנו לא רוצים רק לבזר למען הביזור. במקום זאת, אימצנו ביזור פרוגרסיבי, המבוסס על המוכנות והמודעות של הקהל המיינסטרימי, פיתוח כלי עזר של טכנולוגיית בלוקצ'יין ושילוב בפרויקט שלנו, כדי שבסופו של דבר נשיג ביזור בעל משמעות ובת קיימא.

בפאי יישמנו שיטות איטרטיביות בכל ההיבטים של הפרויקט, מאסטרטגיות ברמת הרשת שלנו לבדיקת תכונות מוצר קטנות באפליקציה לנייד שלנו, ועד לפיתוח מודל האסימון ותהליך זרימת העבודה.

ההבחנה הזו מפרידה בינינו לבין כמה מודלים שמסתמכים על הספר הלבן שלהם לפני האנשים שלהם. במקום זאת, אנו מיישמים את המשוב והאיטרציות כדי לייעד ולשפר את מודל האסימונים ומבנה הרשת – הכל כדי לענות טוב יותר על הצרכים של המשתמשים שאנו משרתים.

קהילת פאי נטוורק – מקור של פתרון KYC

פאי נטוורק תכננה ועיצבה את פתרון ה-KYC המקורי שלה, Pi KYC, בתגובה לחוסר המידרגיות, הכשלים בנגישות הפיננסית והמוגבלות הגלובלית של פתרונות אחרים שמפעילים גופים צד שלישי. בשילוב של אמיתות מדעיות ואנושיות, Pi KYC משלב אוטומציה של בינה מלאכותית עם אימות אנושי מקומי מבוסס המונים כדי להשיג KYC מדויק ויעיל עבור יותר מעשרות מיליוני המשתמשים שכבר כורים מדי יום מטבעות פאי באפליקציית פאי.

אוטומציה אחראית על עיבוד תמונה, חילוץ טקסט, זיהוי זיופים, בדיקות חיות והשוואת תמונות. אימות אנושי בינתיים, נעשה על ידי משתמשים שאושרו מראש. הם בודקים את הנתונים של חברים אחרים בלי חשיפת פרטים אישיים עד כמה שניתן, ובכך מונעים מאנשים ליצור חשבונות מזויפים.

כדי לפתור את בעיית הסקייל של ה-KYC שתוארה קודם, Pi KYC מתגאה כעת בכוח עבודה אנושי חזק והוא קורה בלמעלה מ-200 מדינות ברחבי העולם (אזורים המייצגים כ-93% מהאוכלוסייה העולמית). הרשת מתרחבת ללא הרף עם למעלה מ-125,000 מאמתים מהימנים, המאמתים יישומי KYC ברחבי העולם. אותם מאמתים מתוגמלים במטבעות פאי.

מעבר למניעת חשבונות ספאם והרחקת משתמשים בעייתיים, Pi KYC עוזרת לרשת לציית לרגולציה ולחוק תוך צמיחה של הקהילה המשגשגת שלה. בעידן הבינה המלאכותית, פאי נטוורק בנתה פתרון KYC ניתן להרחבה מבוזר המשלב אוטומציה של מכונות עם אימות אנושי ומספקת לרשת פתרון יעיל מאוד.

תוך שהיא רותמת את הטוב משני העולמות, Pi KYC מאפשרת לרשת לבנות קהילת קריפטו חוקית, המותאמת לעידן שבו חשובה הפרטיות והנגישות הגלובלית. והכי טוב – התהליך הזה אנושי בבסיסו.

למען האמת, קשה לכל יזם לדעת אם ומתי הפרויקט שלו יצליח, וזה חל גם עלינו. מה שאנחנו כן יודעים הוא שלפאי יש חזון גדול ומערכת אקולוגית נגישה ומכילה הבנויה על בלוקצ'יין ומתודלקת על ידי מטבע קריפטוגרפי מבוזר בצורה הוגנת. באמצעות כוחה של הקהילה, אנו מתקרבים יותר בכל יום להגשמת החזון הזה.


ד"ר ניקולס קוקליס, הוא המייסד ומנהל הטכנולוגיה בחברת Pi Network. לקוקליס רקע נרחב בטכנולוגיית בלוקצ'יין. בדוקטורט המוקדם שלו. העבודה, שלו יצרה מסגרת לכתיבת "חוזים חכמים" על מערכות מבוזרות עוד הרבה לפני שפותחו הבלוקצ'יין ורשת אית'ריום. כחלק מהפוסט דוקטורט שלו, הוא הציג ולימד את CS359B, כיתת היישומים המבוזרים בבלוקצ'יין במחלקה למדעי המחשב של סטנפורד.

מאמר זה פורסם לראשונה ב-TabbFORUM.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

דילוג לתוכן