ועידת פאי הראשונה: הרצאות ה-23 באוקטובר 2020 בנושאים שימוש, פלטפורמה וישומים

הסבב השלישי של ועידת פאי הראשונה

ברוכים הבאים למושב השלישי של הכנס על פאי נטוורק! בתחילה ידבר צוות הליבה על העדכונים והתוכניות לפלטפורמת Pi Apps ולאפליקציות. אחריו יבואו כמה סרטונים של מפתחי צד שלישי המציגים את האפליקציות או הרעיונות שלהם וכיצד הם רוצים להשתלב עם פאי.

בהרצאה של צוות הליבה נדבר על כמה דברים:

  1. הנחיות ליישומי פאי
  2. עדכוני מוצרים וטכנולוגיות על פלטפורמת פאי
  3. אודות האפליקציות הפוטנציאליות שעשוי לבנות צוות הליבה בשאיפה לשמוע מה חושבים החלוצים על האפליקציות האלה.

חשיבות הפוקוס באפליקציות פאי

האפליקציות (היישומים) של פאי חשובות ליצירת תועלת וערך אמיתי במערכת האקולוגית של מטבע פאי. אפשר לבנות יישומים על ידי צוות הליבה או מפתחי צד שלישי. הפלטפורמה היא אחת מהאסטרטגיות העיקריות של צוות הליבה לבזר את פיתוח המערכת האקולוגית של פאי ולמנף את כוחה של הקהילה הגלובלית של פאי נטוורק להתחרות בגודל בעצום של הכלכלות המסורתיות.

באופן כללי, בבניית מערכות אקולוגיות ישנם שני סוגים של אפליקציות:

  1. אפליקציות עם תמריצים כלכליים או מודל עסקי ורווח למפתחים.
  2. אפליקציות ללא מודל עסקי אך חיוניות לתשתית ולהשלמת המערכת האקולוגית.

סוג 1: אפליקציות עם תמריצים כלכליים או כאלה עם מודל עסקי ורווח למפתחים

הכוונה היא לאפליקציות עם מודלים עסקיים שניתן להרוויח מהם פאי, מהעסקאות בתוך האפליקציות. למשל גביה של פאי בגין מכירת סחורה או שירותים או מכירה ישירה של פאי לחלוצים. היישומים האלה מקבלים החלטות עצמאיות לגבי מוצרים, טכנולוגיה ועסקים. למשל, אילו תכונות או פונקציות יכללו באפליקציה וכמה לגבות על כל עסקה.

מה שאנחנו מחפשים בסוג הזה הם אפליקציות שהן כלי עזר אמיתיים למערכת פאי, מגבירות את השימוש בפאי ותורמות לצמיחה של המערכת האקולוגית.

לדוגמא, אפליקציות שמקלות על מכירה ורכישה של מוצרים ושירותים. למשל, שווקים, אפליקציות להחלפת שירותים, אפליקציות שמוכרות ישירות סחורות או סחורות וירטואליות או אפליקציות חברתיות, אפליקציות שגובות דמי מנוי עבור תוכן או שירותים שהם מספקות.

בתחילה, אנחנו נתמוך גם אפליקציות קלות משקל כלומר כאלה שתופסות אחסון נמוך ומהירות וגם כאלה שהן קלות להבנה על ידי רוב החלוצים ויש להן מנגנון שילוב פשוט בפאי, למשל משחקים עם רכישות במשחק, אפליקציות חברתיות וכדומה, בעוד שאפליקציות כבדות יועלו לפלטפורמה בהמשך.

הכוונה ב"אפליקציות כבדות" היא אפליקציות שמלבד החלפת ערך מקוון דורשות גם פעילויות פיזיות אחרות, כגון ניהול מלאי, רשתות אספקה ​​ולוגיסטיקה.

הסיבה לכך היא שיישומים קלים בהתחלה יכולים לעזור לנו לאתר באגים בכל נושא ולבצע שיפורים בתהליכים המקוונים של האופן שבו הפלטפורמה, האפליקציות והחלוצים מתקשרים זה עם זה מבחינת אינטגרציות טכניות, חווית משתמש וכדומה, לפני שהתהליכים האלה יותאמו למערכות שעושות אינטגרציה עם העולם הפיזי.

סוג 2: אפליקציות ללא מודל עסקי אך כאלה שהן חיוניות לתשתית ולהשלמת המערכת האקולוגית

אפליקציות של מערכת אקולוגית הן אפליקציות שאולי אין להן מודל עסקי, אך הן חיוניות לתשתית המערכת האקולוגית של פאי. מטרתן של אפליקציות מסוג זה היא להשלים חוסרים, להקל על צמיחת המערכת האקולוגית ולהועיל לטובת כלל הרשת. פרויקטים כאלה יכולים להיות מפותחים על ידי מפתחי צד שלישי או להיות מתוכננים על ידי הקהילה או צוות הליבה באמצעות פרויקטי קוד פתוח בשילוב הקהילה. חלק מהאפליקציות הללו אינן בהכרח בעלות מודל עסקי בפאי והן צריכות להיות בחינם עבור הקהילה, כגון פתרון KYC עם קוד פתוח לאימות.

התגמול עבור פרויקטים כאלה יכול להיות תמיכה מבוססת קהילה באמצעות תרומות מחלוצים, תוכניות שפע או מימון המונים של פאי.

צוות הליבה ימשיך לתכנן מנגנונים קונקרטיים עם הקהילה, כדי לחקור וליישם דרכים לתמוך באפליקציות מסוג זה ובמפתחים שיובילו אפליקציות מסוג זה. בשל אופיים של היישומים האלה, החלטות לגבי הפונקציונליות, התכונות והמודל העסקי של אפליקציות כאלה, לא יתקבלו אך ורק על ידי היזם המוביל אלא יונחו על ידי צוות הליבה ומשוב מהקהילה כדי להבטיח שהיא מספקת את צרכי המערכת האקולוגית ותואמת את האינטרסים של הקהילה.

תפקידי צוות הליבה

באפליקציות מסוג 1 עם מודל עסקי משלהן, מעורבות צוות הליבה תכלול מתן של הפלטפורמה יחד עם התמיכה הטכנית הנדרשת, למשל. SDK ו-API. בנוסף, צוות הליבה יוכל להחליט האם הם יירשמו בפלטפורמת פאי וגם לשמור שתמיד יעמדו בקנה אחד עם המדיניות והאינטרסים של המערכת האקולוגית של פאי.

לעומת זאת, באפליקציות מסוג 2 ללא מודל עסקי, בנוסף למה שפורט בסוג 1, המעורבות של צוות הליבה תכלול גם מתן ייעוץ והכוונה, תכנון מנגנונים והגדרת מדיניות שתעודד מפתחים ותאפשרים פיתוחים כאלה תוך גיוס הקהילה לתמיכה בהתפתחותן.

יישומים שיידחו

כמובן, בשני סוגי היישומים, אנו רוצים להימנע מאפליקציות המנסות לדמות את המערכת של פאי או אפליקציות מנוגדות לחוק או את למדיניות של פאי נטוורק. לדוגמא, אפליקציות דמה שלא ממש מקלות על עסקאות של מוצרים ושירותים אמיתיים, אך מהוות בעצם ערוץ זדוני להונאת חלוצים בכסף או נתונים. אנו גם נתרחק מכל אפליקציות שיעוררו בעיות חוקיות באזורים מסוימים, למשל אפליקציות הימורים או משחקי קזינו.

ההליך עשוי לכלול הערכה על ידי צוות הליבה, הערכה על ידי ועדות הקהילה והמשך ניטור וביקורת על ידי הקהילה הגדולה יותר, כדי להבטיח עמידה בחוק ובמדיניות של פאי, התאמה לערכי הליבה של רשת פאי ועשיית טוב לקהילת פאי ולאנושות.

עדכונים לפלטפורמה של פאי

שחרור פלטפורמה ברבעון השני של 2020

ברבעון השני של שנת 2020 הצגנו אבי טיפוס לפלטפורמת Pi Apps יחד עם אפליקציית צד שלישי ראשונה שלה לקהילה. היו לנו איטרציות מרובות של אבות הטיפוס שלה, תיקון באגים ושיפור חווית משתמש עד שלבסוף הכרזנו על SDK ובדיקות בארגז חול בסוף מאי.

ה-SDK של פאי שפורסם ברבעון השני מאפשר למפתחים לפתח את היישומים שלהם בכל שפת תכנות שהם מעדיפים ואפשרות להשתלב בממשק Pi Platform דרך Javascript בפרונט אנד.

לכן, אימצנו טכנולוגיות סטנדרטיות בתעשייה, כגון HTML, CSS ו-ג'אווה סקריפט, כך שיהיה ניתן להתמקד יותר בבניית יישומים במקום לגרום לטכנולוגיות מורכבות לעבוד.

אפליקציות צד שלישי בפאי יתחילו לעבוד מול הבקאנד של פאי, כך שיוכלו לחזור על עיצובי האפליקציות שלהם ולקבוע את מקרי השימוש והקהלים שלהם. ברגע שהם יהיו מוכנים והבלוקצ'יין יהפוך לייב, הבקאנד שלהם יוכל להסתגל לעבודה ישירה מול הטסטנט של פאי או ה-Mainnet, ובסופו של דבר להשיג ביזור. זה יבטיח שהתפתחות השירות והביזור יקרו במקביל, ולא ברצף.

ברבעון השלישי קיווינו שמפתחים יוכלו "לשחק" עם ה-SDK וארגז החול ששוחררו ולחקור מה ניתן לבנות בפאי. אנחנו נראה כמה דוגמאות בהמשך בהדגמות של המפתחים השונים לאחר ההרצאה של צוות הליבה.

השלבים הבאים שמתוכננים לפלטפורמת פאי

השלב הבא המתוכנן לפלטפורמת פאי הוא להגדיל את הפונקציונליות שלה למפתחי צד שלישי לשם פיתוח אפליקציות פונקציונליות עם יכולת לספק חוויית משתמש טובה יותר, תוך שיפור המדרגיות, האבטחה של מערכת הפאי הכללית ביחס לפלטפורמת פאי וההגנה על פרטיות המשתמשים.

ראשית, ברצוננו לספק נקודות קצה של SDK למפתחים כדי לנצל את הבקאנד הניתן להרחבה של רשת פאי. יבנו אובייקטים לשימוש ב-SDK שלנו לאפליקציות צד שלישי כדי לספק חוויית משתמש מתמשכת, למשל, יכולת לאפשר למשתמשים להמשיך בנקודה בה הפסיקו בביקור קודם. זה חשוב שכמעט כל האפליקציות יספקו חווית משתמש קוהרנטית.

מתן נקודת קצה פירושו שמפתחים יוכלו לאחסן את המידע על כל אחד מהמשתמשים שלהם ישירות לבקאנד של פאי מבלי להזדקק לפרוס שרתים משלהם או לאחסן נתונים בטכנולוגיות כגון "עוגיות" או "חנות מקומית" שהוכחו כבר כלא אמינות כאשר משתמש מתנתק או משנה את מכשירו.

אפליקציות מורכבות יותר ידרשו תמיד בקאנד משלהן אבל ה-SDK יאפשר לשפע של יישומים פשוטים יותר לעבוד מבלי לדאוג לשרתים.

שנית, הפלטפורמה תוכל לאפשר אימות באמצעות יישומי צד שלישי מבלי לשתף בהכרח את שמות המשתמשים שלהם בפאי. בגרסה הנוכחית של הפלטפורמה, הגישה והשימוש באפליקציות צד שלישי נשענים על נכונות המשתמש לשתף את שם המשתמש שלו בפאי. למרות שהאפשרות לשתף או לא היא לגמרי בידי המשתמש, אי שיתוף שם המשתמש של פי פירושו חוסר יכולת להשתמש באפליקציית הצד השלישי הספציפית.

בגרסאות הבאות של הפלטפורמה, ברצוננו להפוך את האימות לשימוש באפליקציות צד שלישי לגמיש יותר כדי לספק הגנה טובה יותר על פרטיות המשתמשים תוך שמירה על יכולתם להשתמש באפליקציות צד שלישי. בסופו של דבר, הפלטפורמה תאפשר לאפליקציות צד שלישי לבקש מידע ספציפי על המשתמש, ולאפשר למשתמש לקבל או לסרב לכל אחת מהן.

הפלטפורמה של פאי רוצה לספק יותר פונקציות ונגישות לאפליקציות של צד שלישי כדי להיכנס לתשתית של מערכת הפאי וקהילת הפאי, למשל, היכולת של אפליקציות של צד שלישי ליצור חדרי צ'ט משלהם באמצעות SDK לאינטראקציה.

אנו נאפשר למפתחים ליצור קישורים מותאמים אישית שייקחו את המשתמשים ישירות למקום המיועד באפליקציה שלהם (מה שנקרא "Deeplink)". בדרך זו הם יוכלו להזמין משתמשים חדשים לאפליקציות שלהם ישירות מבלי שיעברו תחילה באפליקציית פאי. דרך זו תאפשר גם למשתמשים שונים לתקשר בצורה חלקה עם אחרים.

לדוגמא, במשחק שח מט, משתמש יוכל לקבל קישור שינווט אותו ישירות ללוח ולמערך הכלים בו עצר קודם לכן. באפליקציית מרקט, משתמשים יכולים לקבל קישור שיפנה אותם למוצר ספציפי. באפליקציית ממים, משתמש יכול לשתף מם ספציפי, ואחרים יכולים להגיע ישירות לאותו מם ספציפי בעת לחיצה על הקישור.

הפלטפורמה גם תשחרר בהדרגה פונקציות נוספות למפתחים להשתלב במטבע הפאי. בגרסה הנוכחית, מפתחים יכולים לבקש תשלומים מחלוצים. גרסאות מאוחרות יותר יספקו את היכולת למפתחים לשלם לחלוצים, ולהשלים את לולאת התשלומים הדו כיווניים בין מפתחי אפליקציות לחלוצים. לולאת העסקאות המלאה חשובה כדי לאפשר פעילות לאפליקציות מסוימות.

ב-2 במרץ 2020 הודענו שנתמקד תחילה בהפעלת אפליקציות צד ג' בתוך אפליקציית פאי עצמה, לפני שנאפשר מערכת תשלומים (Pi Payments) לאפליקציות חיצוניות לחלוטין. מבחינה טכנית, משמעות הדבר היא כי הזמינות של נקודות קצה ספציפיות של API תתאים לצרכים של אפליקציות צד שלישי מתוך האפליקציה על סמך סיבות, כגון יעילות ואבטחה, במקום לאפשר ליישומים חיצוניים להיות מסוגלים להריץ את מערכת התשלומים. לפיכך, נקודות הקצה של ה-API שנגיש לאחר מכן יהיו למעשה סוג של מאמתות תשלומים למפתח האפליקציה וגורם מתווך שיעניק פרטיות הן לחלוץ והן לאפליקציה.

האפליקציות שיוזם צוות הליבה

צוות הליבה יפתח וישפר אפליקציות מסוימות או ינחה אפליקציות מסוימות כדי להתנסות וליצור כלי פאי, לבנות את המערכת האקולוגית ולארגן את הקהילה. נציג כמה אפליקציות שצוות הליבה שוקל לשפר ולבנות בעצמו או להנחות מפתחי צד שלישי בבנייתם.

ברצוננו לשמוע מה החלוצים חושבים על האפליקציות הללו כדי שנוכל להחליט במה להתמקד. יש לזכור שהמשימה של צוות הליבה היא להשיג יצירת ערך באמצעות תועלת וביזור תוך גידול הקהילה ובניית המערכת האקולוגית.

אפליקציות שצריך לשפר או לבנות

צ'אטים

Pi Chats היא האפליקציה הוותיקה ביותר בפאי וגם זו שמשתמשים בה הכי הרבה. זה המקום בו מתקיימות השיחות הגלובליות של קהילת פי, שם החלוצים הוותיקים דנים בפאי ומכירים, ושם חלוצים חדשים נעזרים בעמיתיהם שמכירים יותר את פי.

במהלך החודשים האחרונים הוספנו תכונה חדשה לצ'אטים: נושאים, כדי להקל על דיונים דמויי פורום שמבוססים על נושאים.

בהמשך נרצה לשפר את הצ'אטים של פאי כך שיכללו תכונות טובות יותר כגון בקרת דואר זבל אוטומטית טובה יותר וכדומה. צוות הליבה בחן ובדק מנגנונים לשילוב בתוך הצ'אטים של פאי לצורך בקרת דואר זבל וטרולים וגם כדי להשיג שיחות טובות יותר. אם ניסויים כאלה יצליחו, לא רק שזה יעזור להתנסות בכלי השירות של פאי, אלא שזה גם יטיב עם הקהילה מכיוון שחלוצים ייהנו יותר מהצ'אטים, ויהיה ניתן לארגן יותר פעילויות קהילתיות באמצעות צ'אטים של פאי.

ערוץ מדיה חברתית במסך הבית של אפליקציית פאי

עד כה, מסך הבית של אפליקציית פאי שימש רק את צוות הליבה להצהרות ולארגון פעילויות קהילתיות. במובן מסוים, צוות הליבה היה יוצר התוכן היחיד בערוץ מסך הבית. עם זאת, יש לנו תוכניות לפתוח לאט את ערוץ מסך הבית עבור יותר יוצרי תוכן מלבד צוות הליבה עצמו.

לדוגמא, בתחילה יהיה ניתן לפתוח את ערוץ מסך הבית לתכנים שנוצרו על ידי מנחי צ'אטים העשויים לספק תכנים חינוכיים קטנים על פאי עבור הקהילה כדי לענות על שאלות נפוצות של חלוצים.

בשלב הבא, אפשר לפתוח אותו ליוצרי תוכן טובים באינטרנט גם מחוץ לרשת Pi, למשל. משפיענים ביוטיוב או באינסטגרם.

אפליקציות הדרכה

אפליקציית תרגום מבוססת המונים

כיוון שחלוצים מגיעים כמעט מכל פינה בעולם, העובדה שהאפליקציה שלנו נבנתה באנגלית הייתה גורם מעכב עבור המשתמשים שלנו להבין את החזון, המשימה של פאי או באופן כללי איך האפליקציה עובדת והיה קשה למשתמשים להסביר למשתמשים פוטנציאליים חדשים את הדברים הללו.

תרגום האפליקציה לשפות שונות היה משהו שהקהילה ביקשה עוד מזמן ואנחנו רוצים לעשות את זה. בעוד שצוות הליבה יכול לבנות את התרגומים של האפליקציה בצורה מרוכזת, צוות הליבה רוצה להדריך מפתחי צד שלישי ליצור אפליקציות תרגום.

אפליקציית תרגום מבוססת-המונים מאפשרת לנו לפזר את המשימה של התרגומים למספר בלתי מוגבל של שפות בעולם וגם יכולה לעבוד במהירות כאשר עדכונים חדשים או ממשקים שונים מתעדכנים באפליקציה.

אפליקציית תרגום זו תקבל תרגומים לכל הטקסטים של אפליקציית פאי, כולל פעולות, הוראות או כפתורי הנעה לפעולה.

כמו כן, יהיה צורך להקים מנגנון להערכה, בדיקה ואימות על ידי חלוצים מקבילים אחרים בכדי להבטיח את דיוק התרגום בשפות ספציפיות. לאחר מכן הוא יתחבר אוטומטית לבקאנד של אפליקציית פאי כך שטלפונים עם הגדרת שפה מסויימת יוכלו להציג את האפליקציה שלנו בשפה הזו. אפליקציה זו תהיה בעיקר אפליקציה אקולוגית לטובת הקהילה.

פתרונות KYC קהילתיים

לפאי יש מדיניות קפדנית של חשבון אחד לאדם. זה דורש מידה גבוהה של דיוק כדי לקבוע שחברים ברשת הם בני אדם אמיתיים על מנת למנוע מאנשים לאגור את פי באמצעות יצירת חשבונות מזויפים באופן לא הוגן.

לכן KYC (תהליך אימות משתמש) הוא הליך חשוב והכרחי בתוך המערכת האקולוגית שלנו. ה-KYC הנוכחי של פאי מנוהל על ידי ספק KYC צד ג'. עם זאת, כאמור, פעמים רבות, המטרה הסופית היא לאפשר לכל חלוץ ברשת לעבור KYC או להוכיח את "אנושיותו" בסופו של דבר עבור המיינט.

בשל העלות, הכיסוי והמיקום של החלוצים באזורים השונים בעולם, אנו מקווים לפתח תהליך KYC מבוזר, אמין, חינמי, המותאם אישית לקהילת פאי. אנו מקווים שפרויקט זה יהיה פרוייקט מונחה על ידי צוות הליבה שמקורו בקהילה מכיוון שלכל החלוצים אכפת מאופן התנהלות של תהליך האימות, וגם משום שמפתחי צד ג' מאזורים שונים עשויים להיות מודעים יותר לאתגרים או נושאים אזוריים שונים בתהליך האימות.

צוות הליבה יוביל את הפרויקט אך הוא מברך על חלוצים ומפתחים המעוניינים לפתור בעיה זו, באופן כללי או ספציפי.

אם הפרויקט מקורו בקהילה, הקוד של פרויקט KYC צריך להיות קוד פתוח כדי שיהיה ניתן לבקר אותו באופן ציבורי. קיבלנו הרבה הצעות KYC מהקהילה עד כה ואנו מקווים שהפרויקט הזה ירכז עוד מפתחים כדי לפתח יחד את פתרון ה-KYC הקהילתי שלנו.

אלה האפליקציות שצוות הליבה שקל לשפר, לבנות או להנחות, ואנחנו רוצים לשמוע מה אתה חושבים.

לאחר השיחות של צוות הליבה יש שיחות של מפתחי צד שלישי. קיבלנו הצעות רבות ליישומים רבים והעלינו כמה רעיונות ומחשבות מעניינים על ידי חלוצים לגבי אפליקציות פוטנציאליות לפלטפורמת פאי.

בחרנו כמה מפתחים כאלה שהצליחו לבטא את האפליקציה או הרעיון שלהם, ולהציג את ההדגמה בסרטון שמוצג בעמוד הזה. המצגות המאוחרות יותר כוללות גם עדכון מאפליקציית הצד השלישי הראשון שלנו – FeverIQ, על התרומה של החלוצים לאפליקציה שלהם.

לו"ז הועידה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

דילוג לתוכן