ועידת פאי הראשונה: הרצאות ה-15 באוקטובר 2020 בנושאים פאי נוד והתכניות העתידיות

הרצאות על פאי 15.10.2020

דברי פתיחה

ברוכים הבאים לכנס פאי הראשון! בימים האחרונים ביקשנו מחלוצים שהתקינו את האפליקציה והתחילו לכרות מטבע פאי להמציא שמות ייחודיים לכינוס שלנו בנושא פאי. קיבלנו 186,173 הצעות. הקהילה הצביעה והצביעה כחצי מיליון פעמים. בסופו של דבר נבחר השם COiNVENTION. המצאת מטבעות דיגיטליים דומה להמצאה משותפת, כלומר, אנו ממציאים את Pi ביחד.

היו 471 חלוצים שהציעו את COiNVENTION תוך שימוש באותיות רישיות ושילובים של מילים נוספות. האדם הראשון שהקליד "Pi coinvention" היה @QasisPi והאדם הראשון שהשתמש באותיות הרישיות המדויקות שנבחרו הוא @Saraskins.

הרצאה על NODES מאת Eurlien

לאחרונה פרסמנו את הגרסה החדשה של פאי נוד Node 0.3.4, ועכשיו אנחנו בגרסה 0.3.6. בניגוד לגרסאות קודמות, הגרסאות האחרונות הללו יכולות להריץ את הבלוקצ'יין של פאי אצל מועמדים מסויימים.

במהלך החודשים האחרונים פיתחנו גרסה זו של צומת המאפשרת לחלוצים להפעיל את הבלוקצ'יין באמצעות ממשק ידידותי למשתמש. לקח לא מעט זמן לשחרר את הגרסה הזו לכל החלוצים מכיוון שבנוסף להתפתחותה, היו לנו גם כ-10 איטרציות של סבבי בדיקה עם מנחים ובודקים מרצון לפני השחרור בקהילה. מטרת סבבי הבדיקה הרבים הייתה לגלות ולתקן כמה שיותר באגים העלולים לקרות במכשירים ומערכות הפעלה שונות ולחסוך תסכול מרוב החלוצים בהמשך. בשל אופי בעיות התאימות למכשירים ומערכות ההפעלה המגוונות הקיימות היום בעולם, אנו לוקחים בחשבון שיתכנו בעיות בעת הפעלת הגרסה הזו, אך אנו מקווים שהם יצטמצמו בהרבה. הגרסה הזו כוללת גם נתונים נוספים אודות הסטטוס של הקונטיינר של הבלוקצ'יין בממשק הצומת ופתרון בעיות לחלוצים.

עד כה הוזמנו יותר ממאה מועמדים לנסות את פאי נוד ונזמין בהדרגה מועמדים נוספים להתחיל להפעיל את הבלוקצ'יין כדי לעקוב אחר הטסטנט. כל המועמדים יכולים לשדרג כבר לגרסה האחרונה 0.3.6. עם זאת, הפונקציונליות החדשה של ההפעלה והצפייה בבלוקצ'יין תופץ בהדרגה למועמדים נוספים לאט לאט בגלל אילוצים טכניים. אל תתייאשו אם לא ראיתם את התכונה החדשה הזו מכיוון שאנחנו עדיין מכניסים מועמדים נוספים. המטרה היא לאפשר לכל מועמדי הצומת להיות מסוגלים להפעיל את הקונטיינר של הבלוקצ'יין כדי לעקוב אחר בלוקצ'יין טסטנט תוך כדי התפתחותו.

המשמעות של גרסת 0.3.4 ואילך

גרסת פאי נוד 0.3.4 מאפשרת רק צפייה ב- Pi Testnet, אך זה עדיין משמעותי מכיוון שזו הפעם הראשונה שתוכנת Pi Node מפעילה את הבלוקצ'יין בקנה מידה גדול יותר, והיא יוזמת את השלב השני של מפת הדרכים (Testnet – Revision Stage) כי היא כוללת תהליך איטרטיבי של שתי פעילויות: בדיקת תרחישים ותיקון האלגוריתם.

בהתבסס על גרסה זו, צוות הליבה יכול להקצות במהירות נתונים מדומים של גרף הרשת והתצורות לצמתים שונים, כדי לבחון בצורה יעילה יותר מגוון רחב של תרחישים ומצבי רשת.

הנתונים שנוצרו מהטסטים האלה ישפרו את תהליך התיקון של האלגוריתם. ככל הנראה שלב זה ימשך לאוך תקופה ארוכה למדי שבמהלכה ישוחררו גרסאות צומת מרובות מכיוון שזה כרוך לא רק בזמן עבודה הנדסי אלא גם בפריצות דרך מחקריות. כאשר האלגוריתם של הקונצנזוס ישתפר באמצעות נתוני דמה, צוות הליבה יוכל להוסיף יכולות רבות יותר לצמתים ולסופרנודים מאשר רק צפייה ברשת הבדיקה, כגון אימות עסקאות והשתתפות באלגוריתם הקונצנזוס, והתקדמות לקראת השלב השלישי – Live Testnet.

הרצאה על הצעדים הבאים והתכניות להמשך של פאי…

ברבעון הרביעי של 2020 התכנית היא להמשיך לעדכן מעבר לגרסה 0.3.6 והשאיפה היא להשיג יותר פונקציות בדיקה של טסטנט. ראשית, אנו רוצים לאפשר לטסטנט לתת לסופרנודס להפעיל את הבלוקצ'יין ועוד פונקציות של סופרנודס, למשל, הגשה, כתיבה ואימות עסקאות בבלוקצ'יין.

כמו כן, תוגדר השכבה המרכזית בטסטנט כדי לאפשר הקצאת נתוני דמה, הפעלת ניסויי ותרחישים לבדיקת מקרי קצה כמתואר במפת הדרכים של טסטנט.

לצד הצורך בהפעלת ניסויים, יש צורך בבניית מנגנוני איסוף נתונים בזמן אמת. לדוגמא, כדי לקבוע אם ניסוי מצליח או לא, עלינו לדעת את ההשפעות על בריאות הרשת מכל הגדרות ניסוי ספציפיות. לאחר שתפקודיות צמתי העל (הסופרנודים) תיבחן, יוזמנו ויבחרו עוד צמתי על ברבעון הרביעי להשתתף בטסטנט על סמך הסטטיסטיקות של הצמתים עד כה.

בהמשך, ייבחרו גם צמתים נוספים שיעקבו אחר צמתי העל האלה ברשת ואז תתקיים רשת מבוזרת. ברבעון הרביעי, אם הזמן יאפשר, התכנית היא להקים ולבנות תשתית בדיקות קבועה של טסטנט.

בשנת 2021, ככל שיתווספו רשתות של צמתי על וצמתים נוספים, נצטרך לבדוק, להתנסות ולטפל בכל הנושאים שיעלו יחד עם העבודה הדרושה לשלב הלימוד מחדש של אלגוריתם הקונצנזוס.

הרצאה על המשמעות והחשיבות של פאי נוד (הצומת) מאת ד"ר ניקולאס קקוליס

בהרצאה זו דובר על חשיבותם של צמתים (Nodes) וצמתי על (Super Nodes) לחלוצים של רשת פאי וכמה דוגמאות לתפקידים נוספים שניתן לצמתים ברשת פיי.

לא זו בלבד שהצומת של פאי הוא אבן הפינה של הבלוקצ'יין, אלא שהוא תורם גם לבניית מערכות אקולוגיות וליישומים כלכליים. לדוגמא, בנוסף לאבטחת ספר החשבונות, צומת העל יכולה לתמוך טכנית גם באפליקציות מימון מבוזר (DeFi) כגון טוקניזציה של נכסים מוחשיים ונדל"ן.

אך מדוע תוכנת הצומת חשובה גם במובן שאינו בלוקצ'יין, ולמה צמתים ובלוקצ'יין חובים גם לחלוצים שלא מפעילים צמתים וצמתי על?

החזון המקורי של פאי נטוורק עבור תוכנת ה-Pi Node מעולם לא הוגבל רק להפעלה ולתמיכה בבלוקצ'יין המאבטח "ספר חשבונות" של עסקאות, שהוא ללא ספק זה שמהווה את שכבת הליבה והבסיס של ביזור רשת מטבע פאי. היתרונות של בניית תוכנת הצומת הן בהרחבה של הפונקציות של הצמתים ושל קבוצת אנשים גדולה שיכולים לתרום ליישומים של תוכנת הצומת.

אנו רוצים לשתף קצת יותר אסטרטגיה ארוכת טווח של תוכנת הצומת מעבר לאבטחת "ספר העסקאות" בלבד.

נכון לעכשיו יש למעלה מ-200 אלף חלוצים שהורידו והתקינו את תוכנת ה-Pi Node, ויש יותר מ- 60,000 צמתים פעילים מדי יום, מתוכם נראה כי 40 אלף מנוהלים באופן פעיל (למשל, מתעדכנים בשוטף לגרסה האחרונה). חלק מהצמתים הללו יהפכו לצמתי על, תלוי בתהליך הבחירה בהתבסס על החומרה, מערכות ההפעלה, ביצועי הרשת וכו'.

מה התוכנית של צוות הליבה לאנשים שמפעילים את Pi Node שאינם בהכרח אחראים על Supernodes או Nodes?

ראשית, האפליקציה Desktop Pi משמשת כממשק מיותר לממשק הסלולרי. לא זו בלבד שהיא מספקת נגישות שולחנית וניידת לאפליקציה הרגילה, שכוללת צ'אטים, מצב כרייה, שימושים עתידיים באפליקציות בפלטפורמת Pi ועוד, אלא היא משמשת צעד חשוב אחד לביזור בכל הקשור לנקודות הריכוזיות של חנויות האפליקציות לנייד.

חנויות האפליקציות הן נקודת ריכוז אחת במערכת האקולוגית של רשת פאי. לאור המחלוקת לגבי מטבעות קריפטוגרפיים, חנויות אפליקציות מסורתיות מקפידות במיוחד בבדיקת אפליקציות הקשורות למטבעות קריפטוגרפיים.

חווינו את השליטה הריכוזית שלהם בשנתיים האחרונות של פיתוח רשת פאי (למשל, אפליקציית פאי נאלצה לעבור סבבי ביקורת קפדניים מאוד כדי לקבל אישור או להישאר באוויר), וראינו אפליקציות לגיטימיות אחרות נמחקות לחלוטין מהחנויות מסיבות שונות.

אנו מקווים שזה לעולם לא יקרה עם פאי, אך אם חנויות האפליקציות יחליטו להסיר את האפליקציה שלנו מחנויותיהן מכל סיבה שהיא, תוכנת הצומת תהיה הגיבוי שלנו כדי לשמור על הפונקציונאליות, הקהילה והארגון של הרשת.

על ידי הפעילות של תוכנת הצומת שלנו המכילה רכיבים מאפליקציית פאי, אנו מגובים אם תהיה בעיה בחנויות האפליקציות המרכזיות.

מלבד השמירה והאבטחה של הבלוקצ'יין של פאי, הצומת יכולים גם לאפשר לאנשים לחלוק את משאבי המחשוב ולקבל תגמול הוגן על כך.

משאבים כאלה כוללים: כוח עיבוד, שטח דיסק ורוחב פס של רשת. אלה לא התוכניות המיידיות שלנו אלא כל האפשרויות שעשויות להיות בהמשך הדרך.

בואו נראה איך אפשר להשתמש בכל אחד מהדברים הללו לטובת הרשת

שטח דיסק

חשבו על שטח דיסק כעל כונן (כמו דרופבוקס או דרייב) מוצפן מבוזר המאפשר לאנשים לקבל תגמול על אחסון קבצים באופן מאובטח.

זה יכול להיות דומה לביטורנט ברעיון שקבצים יאוחסנו ברשת צמתים מבוזרת, כאשר במקביל מנגנונים מיוחדים יוודאו שכל הקבצים המאוחסנים ברשת פאי נגישים באופן מלא (למשל אם נמצא קובץ שמפר זכויות יוצרים למשל, מעלה הקובץ יאבד את חלקו או את "שכר הדירה" על הקובץ).

כדי לשים את זה בפרספקטיבה, צוות הליבה משלם אלפי דולרים מדי חודש לשירות האחסון של אמזון עבור אחסון קבצי המקור של צומת הפאי כדי שחלוצים יוכלו להוריד אותם. באותו אופן, אתרים ואפליקציות אחרים עושים זאת. במקום שאתרים אלה ישלמו לאמזון, הם עשויים לשלם את העלות לחלוצים המשתמשים בפאי, וכך ליצור הזדמנות הכנסה פסיבית למפעילים של צמתי פאי.

רוחב פס

מי שחי את עולם האינטרנט ומתחזק בעצמו אתר אינטרנט מכיר את שירותי ה-CDN השונים. וכך גם רשת פאי יכולה לתפקד.

למי שלא מכיר, הנה דוגמה. אפליקציית פאי, כמו כל אפליקציה או אתר כלשהו, מכילה גרפיקה (תמונות, קטעי וידאו וכו'). הגולש לעיתים מבקש לקבל מידע מסויים והוא שואל את השרת שאלות ספציפיות (למשל, מה היתרה שלי?). בעוד ששאלות פרטניות חייבות להגיע למאגר הנתונים של פאי כדי לקבל תשובה, הרוב המכריע של הגרפיקה זהה לכל החברים וכל שרת מבוזר ליד אותו אדם יכול לספק את המידע.

כך, למשל, כאשר חלוצה בפריז פותחת את האפליקציה שלה, הלוגו של פאי מגיע אליה משרת בפריז המופעל על ידי שותף CDN, בעוד שהיתרה שלה מגיעה מהמרכז של פאי בסן פרנסיסקו.

תהליך זה מסייע להאיץ את היישום מאוד מכיוון שרוב הנתונים ניתנים להעברה מהירה ממרכז נתונים סמוך ואינם זקוקים לעבור מרחק ארוך מתחת לאוקיאנוס השקט.

כמעט כל האפליקציות והאתרים העיקריים באינטרנט משתמשים ב-CDN כדי להעביר את התוכן שלהם במהירות.

שוב כדי לשים את זה בפרספקטיבה, פאי מוציאה אלפי דולרים בחודש לספקי CDN. אך ברגע שרשת פאי תקום עם רשת צמתים מבוזרת, לא יהיה צורך במתווך כזה כאשר ישנם עשרות אלפי צמתים של חלוצים ושגרירים בכל פינה בעולם.

מה יהיה אם הצמתים של פאי ינצלו את רוחב הפס של הרשת שלא נעשה בו שימוש כדי לתפקד כ-CDN מבוזר? אם היה ניתן ליצור שוק CDN כזה לחלוצים, הם עשויים לקבל הכנסה פסיבית נוספת עבור הפעלת הצומת שלהם.

כוח עיבוד

בכל מחשב יש מעבד אחד או יותר ומעבדים אלה לרוב לא פעילים בתפוקה מקסימלית, שלא לדבר על שעות הלילה בהם המחשב כבוי.

חשבו על המעבד שלכם יותר כמו המכונית שלכם: הוא בעיקר יושב בחניה ומחכה שתשתמש בו כשאתה זקוק לו. במקביל יש הרבה חברות שמשלמות עמלות חודשיות גדולות בשכירת שרתים מספקי ענן כמו אמזון AWS וגוגל קלאוד.

פוטנציאלית, רשת פאי יכולה להתאים בין חברות לחלוצים שמעוניינים להשכיר את זמן המעבד הלא מנוצל שלהם…

על פי הנתונים הסטטיסטיים של Pi Node של רשת פאי, מדי יום יש יותר מ -380,000 ליבות מעבד המופעלות על ידי Pi Nodes, והן לא היו בשימוש 69% מהמקרים בממוצע.

הדבר הטוב בשיתוף משאבי מחשב הוא שכולם יכולים להשתתף בשיתופם אפילו חלק מהזמן.

יתר על כן, בשל האופן שבו נבנתה תוכנת Pi Node מבחינה טכנית ניתן ליישם פונקציות אלה כקונטיינרי Docker על גבי תוכנת הצומת ולכן פיתוח מודולים כאלה לא בהכרח צריך להגיע דווקא מצוות הליבה.

קחו את הרעיונות האלה כנקודות למחשבה, תוסיפו עליהם רעיונות יצירתיים נוספים והצטרפו לצוות הליבה בבניית העתיד יחד!

להרצאות הבאות:

לו"ז הועידה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

דילוג לתוכן